Benoit Strauven nieuwe CEO Floréac

Floréac uit Lochristi heeft met Benoit Strauven een kersvers CEO aan boord. Het Belgische familiebedrijf dat zich specialiseert in de internationale handel en distributie van potplanten voor binnen en buiten wil met de nieuwe nog meer inzetten op samenwerking. Momenteel doet men dat al met tuincentra en bouwmarkten, aan wie men levert. 

Benoit Strauven brengt een brede ervaring en blik op de wereld. Na zijn studies aan de Solvay Business School bouwde hij een buitenlandse carrière uit in salesmanagement en in consulting. Daarna heeft hij in België gewerkt als CFO en CEO bij van Hoorebeke Timber en als CEO bij Matermaco, twee B2B handelsbedrijven. De laatste 2 jaar vervulde hij de rol van executive coach voor diverse CEO’s en directiecomités. Met de jaren heeft hij een uitgesproken voorkeur ontwikkeld voor familiale handelsbedrijven.

“We zijn blij en fier dat wij voor Floréac een nieuwe CEO hebben gevonden. Met de komst van Benoit Strauven borgen wij de continuïteit van ons management en geven we aan onze nieuwe dynamiek en strategische focus een stevige extra boost,” reageert Werner Krott, uittredend CEO van Floréac.

Werner Krott, uittredend en Benoit Strauven nieuwe CEO van Floréac

Ontzorgen van tuincentra en bouwmarkten
Onder het motto ‘Innovating Horticulture Together’ focust het handelsbedrijf Floréac uit Lochristi (België) zich in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, België en Zwitserland op gespecialiseerde retailers zoals tuincentra en bouwmarkten. Floréac wil tuincentra en bouwmarkten ontzorgen door samen de commerciële en logistieke taken te optimaliseren of zelfs helemaal uit handen van de klanten te nemen. Van aankoop, distributie tot zichtbaarheid van planten in het winkelpunt. 

Plantify Partners Europe
Floréac maakt deel uit van de Floré Groep, een Europese groep actief in veredeling, vermeerdering, teelt van potplanten en de handel ervan. Sinds 2020 werkt Floréac strategisch samen met Royal Lemkes. Onder de gezamenlijke vlag van Plantify Partners Europe streven ze naar een krachtig Europees netwerk van familiebedrijven in de groenbranche. 

Voor meer informatie:
Floréac
www.floreac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven