Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Januari 2021: Dikke wagens en sigarenplantenteelt

Veel samenwerkingen, overnames en managementontwikkelingen bij bedrijven, daar begon 2021 mee. Ook corona bleef aanwezig, dus geen IPM Essen en ook de aanstaande editie HortiContact werd in januari afgeblazen. Hieronder los van deze nieuwtjes een overzicht met enkele in het oog springende artikelen.

Westlandse tuinder met afgesloten waterleiding onderwerp allereerste Jeugdjournaal

Het was 5 januari 1981 toen een Westlandse tuinder zijn waterleiding afsloot na het aantreffen van een giftig ontsmettingsmiddel in zijn leidingwater. Het allereerste NOS Jeugdjournaal opende ermee en nu veertig jaar later blik men op die uitzending terug. 

Nederlandse ondernemers starten nieuwe tulpenkwekerij in Polen

Tholen - In het plaatsje Kargowa, Polen, zijn de Nederlandse ondernemers Bert de Graaf en Marcel Munster gezamenlijk een nieuwe tulpenkwekerij gestart: Flora Tulips. Deze maand worden de eerste bloemen geoogst, een mooi moment om aan de avontuurlijke onderneming wat meer ruchtbaarheid te geven. We spreken met Flora Munster, dochter van Marcel en op het bedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de productie.

Het wonderlijke potentieel van de sigarenplantenteelt

Tholen - Het is een plant die iedereen kent en die stiekem best veel (potentiële) toepassingen heeft, maar die vrijwel niemand teelt: lisdodde. Het is dan ook enigszins experimenteel, maar in De Peel in het oosten van Noord-Brabant heeft Janke van Dijk een eerste proefrondje met succes afgesloten. Voor komend jaar heeft ze de aantallen uitgebreid en met verschillende afnemers lopen serieuze gesprekken.

Jan Knoppert schittert in SBS6 programma The Sky is the limit

Jan Knoppert was de eerste tuinder die in 1976 het gipskruid naar Nederland haalde. "Een hele lage kostprijs en een ongelooflijke opbrengst", memoreert Jan. Dat trucje haalde hij vervolgens vaker uit en zo groeide hij uit tot een van de grootste en rijkste tuinders van het Westland.

Het verhaal van de Mexicaanse dwergpalm

De Mexicaanse dwergpalm, met als Latijnse naam Chamaedorea elegans, wordt al zo’n 50 jaar als kamerplant geteeld. Wereldwijd behoort de plant inmiddels tot het standaard assortiment van bloemenwinkels en in de handel en bij de consument zijn er dan ook talloze lokale namen* voor in gebruik.

Morgen het overzicht van februari 2021.