Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse tuinder met afgesloten waterleiding onderwerp allereerste Jeugdjournaal

Het was 5 januari 1981 toen een Westlandse tuinder zijn waterleiding afsloot na het aantreffen van een giftig ontsmettingsmiddel in zijn leidingwater. Het allereerste NOS Jeugdjournaal opende ermee en nu veertig jaar later blik men op die uitzending terug. 

Een uitzending dus met een hoofdrol voor de tuinbouw. De presentatrice legt in de uitzending uit dat het giftige ontsmettingsmiddel dat tuinders gebruikten om hun kassen te ontsmetten, via plastic waterbuizen het leidingwater was binnengedrongen, waardoor het ook in de kas terecht kon komen. Andere ontsmettingsmiddelen waren volgens tuinders te duur.

Serieuze kost voor kinderen voor wie het journaal bedoeld was. Zij merkten het effect van het waterprobleem omdat zij tijdelijk water uit flessen moesten drinken. Net terug van de Kerstvakantie vertelden zij hun verhaal.

De NOS, maker van het Jeugdjournaal, stond vanochtend stil bij de allereerste uitzending op NPO Radio 1. De uitzending van destijds is ook op YouTube terug te zien.