Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Parlement toont zich voor aanpassing regelgeving veredeling

De meerderheid van het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met een nieuwe verordening die regelgeving voor veredeling moet bundelen. Het gaat om een RPM-verordening, waarbij RPM staat voor Plant reproductive material. Brancheorganisatie Plantum uit zijn zorgen en zegt zich in te blijven zetten 'voor het behoud van kwaliteit in de gehele markt, administratieve efficiëntie en oog voor de verschillen tussen gewassen.' De kritiek is dat het huidige systeem voor groenten- en fruitzaden al goed werkt. Kritiek die onder meer ook SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen uitte.

Het Europees Parlement heeft ook nog maar eens laten blijken voorstander te zijn van verruiming van het pakket met veredelingsmaatregelen met nieuwe genomische technieken. Daarvan maakt Euroseeds melding.

Het is deze week de laatste plenaire week waarin Europarlementariërs bijeen zijn tot aan de Europese verkiezingen van 6 juni. Onder meer de Europese Commissie moet zich nu nog over de aanpassing van regelgeving buigen, dus het duurt nog wel even voordat het echt zover is.

Publicatiedatum: