Flora Munster, Flora Tulips

Nederlandse ondernemers starten nieuwe tulpenkwekerij in Polen

Tholen - In het plaatsje Kargowa, Polen, zijn de Nederlandse ondernemers Bert de Graaf en Marcel Munster gezamenlijk een nieuwe tulpenkwekerij gestart: Flora Tulips. Deze maand worden de eerste bloemen geoogst, een mooi moment om aan de avontuurlijke onderneming wat meer ruchtbaarheid te geven. We spreken met Flora Munster, dochter van Marcel en op het bedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de productie.

"Op locatie had de Nederlandse ondernemer Bert de Graaf zelf al een eigen bedrijf waar hij bollen en bloemen verpakte", vertelt Flora. "Gezamenlijk hebben wij er, los van maar wel pal naast zijn bestaande bedrijf een kas gebouwd, inclusief een verwerkingshal en koelcellen. Marcel is tulpenkweker, Bert kent de Poolse markt en dankzij de gezamenlijke kennis en ervaring hebben we Flora Tulips kunnen realiseren."

"De kwekerij is gestart vanuit de wens om dichterbij de klant te komen", vervolgt Flora. "We wilden meer business to customer werken in plaats van business to business. Hiermee haal je meerdere schakels uit de keten en kun je garanderen dat de kwaliteit van je bloemen beter is omdat deze verser zijn en er minder transportbewegingen nodig zijn."

Naast de voordelen van lokaal produceren is, zo weten de ondernemers, ook de lokale vraag groot (en groeiende). Er zijn overwegend kleinere producenten actief, maar een bedrijf als Flora Tulips, dat ruim 2 hectare meet en geschoeid is op Nederlandse leest, bestond nog niet. "Dat maakt ons tot een unieke speler in de Poolse markt.”

Op de kwekerij worden de bloemen na de oogst gebost, van hoes en sticker voorzien en op water in de koeling gezet. Voor verzending gaan de bloemen in dozen op pallets en worden dan direct naar de klant, de Poolse supermarkt, gebracht. 

Voor meer informatie:
Flora Tulips Sp.zo.o
LinkedIn

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven