Streng Growers bouwt hectare kas bij

Tholen - Streng Growers in Boskoop teelt een ruim assortiment aan Gaultheria, klim- en fruitplanten, clematis, passiflora en fruitplanten. Ze komen inmiddels ruimte te kort om aan de vraag te voldoen. Op zoek naar extra ruimte deden ze een bod op een terrein aan de overkant van de weg en hebben dit aangekocht. Maar een terrein is nog geen teeltruimte. Inmiddels rijden de mannen van Zwirs Horti Projects af en aan en bouwen zij daar ongeveer een hectare kas. Deze nieuwe kas van exact 9.000 m2 is een aanvulling op het bestaande teeltoppervlak van 15.000 m2.

Ronald Streng heeft gekozen voor de bouw van een moderne gebruikte kas. De tralie-overspanning is groot, de tralies zijn 12 meter breed. De kas krijgt een poothoogte van 5 meter. In het midden van de kas wordt een betonpad aangelegd van 3,60 meter. De totale oppervlakte wordt met een tussengevel verdeeld in twee afdelingen. De kopgevel is 144 meter breed met een kapmaat van 4 meter, met een lengte van 63 meter.

Zwirs Horti Project startte half oktober op het terrein dat bouwrijp was gemaakt. Zwirs is verantwoordelijk voor de fundering met heiwerken en de bouw van de complete kas. Medio januari verwachten ze het op te kunnen leveren. Ronald Streng gaat ervoor om zijn Gaultheria’s komend seizoen in de nieuwe kas te potten.

Diffuus gas voor dek en zijgevel
Diffuus glas … daar is al veel over geschreven. De laatste jaren wordt er in de tuinbouw steeds meer gebruikgemaakt van diffuus licht middels coating of glas. Het diffuse licht heeft een positief effect in veel gewassen, zoals een betere verspreiding en doordringing van het licht, minder stress van het gewas en een lagere planttemperatuur. Het diffuse glas wordt nu standaard (voor zover dat als standaard aangemerkt kan worden) als kasdek gebruikt. Voor de nieuwe kas bij Streng Growers wordt het diffuus glas zowel op het dek als in de gevels toegepast. Er wordt alles in het werk gesteld om zowel de hoge als de laagstaande zonnestralen op te vangen en te verspreiden over het gewas.

Voor meer informatie:
Zwirs Horti Projects 
Mike Zwirs
+31 (0)174 620 514
+31 (0)6 27 11 21 73
mike@zwirshorti.nl
www.zwirshorti.nl


Streng Growers B.V.
Halve Raak 34
2771 AD Boskoop
+31 (0)172 216 007
info@strenggrowers.nl
www.strenggrowers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven