U GRAND start met planten in nieuwe kas

Op maandag 15 november zijn de eerste chrysanten geplant in de nieuwe kas van U GRAND. Dit bedrijf is een samenwerking tussen MG Grand en Van Uffelen Flowers. De twee chrysantenkwekers, beide lid van Zentoo, hebben in De Lier een chrysantenkas gerealiseerd die is voorzien van de nieuwste teelttechnieken.


V.l.n.r. Michel Grootscholten, Monique Grootscholten, Marco van Uffelen, Patrick van Uffelen, Jeffrey van Uffelen en Arjan van der Voort (operationeel directeur Zentoo).

Uitbreiding in oppervlakte én assortiment
In de kas van U GRAND zullen troschrysanten Pina Colada, Pina Colada Yellow, Pastela Rosé en Pastela Cava worden gekweekt. De nieuwe kas geeft Zentoo de ruimte om in het eerste kwartaal van 2022 uit te breiden in het assortiment van tros- en pluischrysanten. De groei in het assortiment wordt mogelijk gemaakt door de uitbreiding in teeltoppervlakte met 10,3 hectare.

Het Nieuwe Telen
In maart zijn de eerste palen van de chrysantenkas van U GRAND de grond in gegaan en heeft Technokas de volledige projectbegeleiding voor haar rekening genomen. De nieuwe kas is zeer modern ingericht en volledig geautomatiseerd. Tijdens de bouw is er rekening gehouden met op maat gemaakte oplossingen voor U GRAND en een duurzame teelt. Voorbeelden hiervan zijn het kasdeksysteem met 4 mm diffuus glas, een tweede scherm, ledverlichting, luchtraamconfiguratie met gaascassettes en -boxen, nevelinstallaties, hijsverwarming en 35 luchtbehandelingskasten. Met al deze principes van Het Nieuw Telen kan U GRAND hier op een heel energiezuinige manier chrysanten kweken.

Eerste oogst
Naar verwachting zullen de eerste chrysanten vanaf week 5 de nieuwe kas van U GRAND verlaten. Zo is de kas volledig in productie voor Valentijn, Russische Vrouwendag en Engelse Moederdag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven