Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dick van Raamsdonk klaar voor IFTF 2021

"Terwijl Nederlandse bedrijven terughoudend zijn, staan buitenlandse exposanten te trappelen om te exposeren"

"Wat opvalt aan de inschrijvingen van de IFTF dit jaar is dat Nederlandse bedrijven wat terughoudender zijn dan de buitenlandse", zegt Dick van Raamsdonk van HPP Exhibitions, organisator van de International Floriculture Trade Fair (IFTF). De editie van dit jaar is de eerste in twee jaar - de vorige ging om bekende redenen niet door - en volgende week is het dan zover. In onderstaande vertelt Dick over de voorbereidingen en verwachtingen.


Dick van Raamsdonk, foto genomen op een voorgaande editie van de IFTF.

Meer inschrijvingen dan voorgaande jaren
Hoewel het misschien niet helemaal te voorspellen is hoe deze eerste IFTF sinds corona ruim anderhalf jaar geleden zijn intrede deed er in de praktijk uit zal gaan zien, geeft het aantal inschrijvingen een positief vooruitzicht. "We krijgen meer inschrijvingen dan in voorgaande jaren, waarvan veel uit het buitenland. Het is eigenlijk verrassend dat vooral Nederlandse bedrijven dit jaar wat terughoudender zijn om te exposeren."

"Een aantal slaat dit jaar over, omdat ze niet helemaal zeker weten hoe het eruit gaat zien en wachten tot het evenement van volgend jaar. Buitenlandse bedrijven daarentegen staan te popelen om te exposeren. We hebben ook een groot aantal internationale bezoekers, zelfs uit Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten." Van Raamsdonk noemt het hoge aantal inschrijvingen mogelijk een gevolg van het feit dat dit het eerste jaar is dat vooraf inschrijven verplicht is. "Desalniettemin zijn de aantallen hoog, wat veelbelovend is. Qua omvang komen we op ongeveer tweederde van de omvang die we gewend waren, ruim 150 bedrijven zullen exposeren."

Waarom geen virtuele IFTF?
De laatste jaren is iedereen meer en meer gewend geraakt aan online vergaderingen. Toch was een online versie van de IFTF nooit een optie, legt Van Raamsdonk uit. "Een fysiek, internationaal evenement als dit is nog steeds de enige juiste manier om collega's en klanten in onze branche te ontmoeten. Zeker als het om bloemen gaat, is het belangrijk om de producten in levende lijve te zien, aan te kunnen raken en te ruiken. Daarom zou een online IFTF nooit in de buurt komen van de ervaring van een fysieke editie, ook al hebben veel mensen erom gevraagd." 

"Je kunt niet blijven wachten"
"We hebben in juli al besloten dat we de IFTF weer wilden laten plaatsvinden en er een zo goed mogelijk evenement van willen maken dat we onder de gegeven omstandigheden kunnen organiseren," zegt Van Raamsdonk. "Dit is ons nieuwe normaal en we moeten ons aanpassen, je kunt niet eeuwig blijven wachten." De laatste tijd zijn veel van de reisbeperkingen soepeler geworden, wat betekent dat meer landen naar Nederland kunnen reizen. "Bij aankomst zal iedereen de gestelde regelgeving moeten volgen en we voeren wat dat betreft een zero-tolerance beleid."

Alle aanwezigen zullen een bewijs van vaccinatie of een negatieve Covid-test nodig hebben om toegang te krijgen tot het gebouw. Eenmaal binnen zijn anderhalve meters en maskers niet vereist, in lijn met de huidige Nederlandse regelgeving. "Wanneer we in lijn blijven met de restricties, is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn en we denken dat de rest van het evenement net als vroeger zal zijn."

Voor meer informatie:
International Floriculture Trade Fair
www.iftf.nl 

Publicatiedatum: