Kwintplant neemt nieuwe kas in gebruik

Tholen - Begin maart kocht Kwintplant de chrysantenkas van Aad Persoon in Poeldijk. Er moest vervolgens het nodige gebeuren om deze voor de potplantenteelt geschikt te maken: het geheel werd voorzien van een betonvloer, de schuur werd uitgebouwd en automatisering voor wat betreft het oppotten en inrijden van potplanten werd aangelegd. Enkele dagen geleden kwamen de eerste planten, potchrysanten, van de tuin af. Een leuk moment.

Rick en Edwin Duijvestijn 

Alles is volgens planning verlopen, zo vertelt Edwin Duijvestijn. De betonvloer, die maar liefst 4.7 ha meet en waar flink wat vrachtwagens voor nodig waren, was voor de bouwvak klaar. De vergunning voor de schuur liet helaas wat langer op zich wachten. De aanbouw is nu in volle gang.

Momenteel moet de kweker veel ballen in de lucht houden, omdat ook van de andere tuinen nog planten afgeleverd worden. Eind oktober is daar de oplevering van.  De locatie aan de Molenbroeklaan 17 wordt per die datum in gebruik genomen door kwekerij De Schenkel.

Naast het vaste assortiment, welke bestaat uit een breed assortiment pot- en perkplanten, heeft de kweker nu ook Cyclamen en een assortiment groene planten : Philodendron, Calathea, Schefflera, Radermachera en Alocasia.

 

Voor meer informatie:
Kwintplant
info@kwintplant.nl
www.kwintplant.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven