Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Timaflor lanceert nieuw label MLIMA

Tholen - Wederom breidt Timaflor het bedrijf verder uit en lanceert de kweker een nieuw label: MLIMA. MLIMA betekent “berg” in het Swahili. Gefaseerd komt er 20 hectare productie bij en de eerste stelen komen nu naar Aalsmeer.


Thomas (derde van rechts) en medewerkers op de farm

De nieuwe kwekerij wordt gebouwd naast de bestaande kassen, die gelegen zijn op de hellingen van Mount Kenia op een hoogte van 2.350 meter. Recentelijk is flink geïnvesteerd in de watervoorziening, men heeft een bassin van maar liefst 200.000 kuub aangelegd. “Daarmee kunnen we al ons regenwater opvangen”, vertelt farm manager Thomas Fransen, "en kan de gehele kwekerij jaarrond van voldoende water worden voorzien.” Thomas is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de gehele operatie in Kenia, en hij heeft ook de leiding over de nieuw te bouwen tuin.


Het bassin

Met de uitbreiding komt het gehele Timaflor-conglomeraat uit op 136 ha roos. MLIMA zal starten met het veilen van de variëteiten Pink Athena, Spark Condor en Athena Royale. Later volgen Athena, Ever Red, Golden Times, Tacazzi+, Confidential en Revival.


De jonge aanplant

Net als beide andere kwekerijen is ook MLIMA MPS, MPS SQ, en KFC Silver gecertificeerd. Duurzame productie wordt steeds belangrijker, en met duurzame energiebronnen als zonne-energie speelt MLIMA daarop in. Met behulp van zonnepanelen wordt het bedrijf voorzien van stroom voor de bedrijfsprocessen.

De eerste rozen van MLIMA komen, in gerecycled folie, maandag 4 oktober 2021 op de klokken van Aalsmeer. Fresco Flowers faciliteert het uitpakken en veilen van de bloemen.


Verwerking van de bloemen

Voor meer informatie:
Fresco Flowers
Legmeerdijk 313
Locatie No. 143-71 Aalsmeer
+31 (0) 297 368 066
gerjan@frescoflowers.nl
www.frescoflowers.nl