Mertens West-Nederland in nieuw pand in Businesspark Honderdland in Maasdijk

Mertens heeft per heden haar regionaal verkoopkantoor voor de glastuinbouw in West-Nederland van Naaldwijk naar Businesspark Honderdland in Maasdijk verhuisd. Aanleiding is de groei van het bedrijf in deze regio. Vanuit de nieuwe locatie gaat het regionale team, gesteund door de centrale organisatie in Horst aan de Maas, zich nog verder inzetten om tuinbouwondernemers te voorzien van het Mertens concept.

De overname van een klein toeleveringsbedrijf in het Westland vormde in 2009 het startpunt voor de uitrol van het Mertens concept in West-Nederland. Sindsdien heeft de bijna 70-jarige tuinbouwtoeleverancier in deze regio een flinke groei doorgemaakt en een belangrijke positie verworven. Tevens heeft het hiermee haar landelijke dekking verstevigd.

Voor Mertens reden om onlangs haar verkoopkantoor te verhuizen van Naaldwijk naar Businesspark Honderdland in Maasdijk. “Deze nieuwe locatie biedt meer faciliteiten en meer ruimte op een zichtbare locatie aan de A20. Tevens zitten we hier midden in een agro-food hotspot met een goede ontsluiting naar zowel het West- als Oostland. Hiermee zitten we kort op de markt en zijn we dicht bij onze afnemers”, legt directeur Mart Verheijen uit.

Regionale aanpak
Mertens werkt volgens een regionale aanpak met ondersteuning vanuit de centrale organisatie in Horst. “In de praktijk komt dit erop neer dat onze adviseurs actief zijn vanuit de regionale vestigingen, zodat ze altijd dicht bij onze klanten zijn. De logistiek verzorgen we centraal, waardoor we snel een compleet assortiment kunnen leveren. Daarnaast maken we gebruik van regionale hubs voor fijn-distributie en biocontrol en worden grote volumes vaak direct af-fabriek georganiseerd”, legt Verheijen uit.

Kruisbestuiving
“Wij zien ook in West-Nederland dat ondernemers in de glastuinbouw, zowel groente- als sierteelt, zich volop ontwikkelen. Bedrijven worden groter en willen naast marktgericht vooral ook duurzaam produceren. Wij zijn thuis in deze ontwikkeling en kunnen ondernemers hierin passend ondersteunen en ontzorgen”, aldus Verheijen. “Onze focus ligt op het bieden van een totaalpakket dat naast een breed assortiment en snelle levering ook voorziet in teelttechnisch advies en -begeleiding. Wij werken al jarenlang met de beste fabrikanten en kunnen hierdoor een krachtig pakket met vertrouwde merken bieden.” Daarnaast zet Mertens vol in op vergroening van de tuinbouw door het bieden van zoveel mogelijk groene oplossingen, waar biocontrol een belangrijk onderdeel van is.

“Wij zijn tuinbouwbreed actief en hierdoor betrokken bij vele nieuwe ontwikkelingen die voor onze bestaande en toekomstige relaties interessant zijn. Dat zorgt voor kruisbestuiving en slagkracht waarmee we onze klanten door het hele land continu kunnen voorzien van onze groeikracht voor ondernemers”, besluit Verheijen.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven