Internationale zakenpartners tuinbouw treffen op SIVAL

Van 11 – 13 januari 2022 vindt de vakbeurs VIBE SIVAL plaats. De beurs wordt jaarlijks gehouden in Angers, gelegen midden in één van de belangrijkste Franse tuinbouwgebieden: Pays de la Loire. Men verwacht ongeveer 700 standhouders en 26.000 bezoekers.

Sectorstudie en handelsmissie naar Frankrijk
Om de Franse glastuinbouwsector beter in kaart te brengen en te onderzoeken welke kansen deze markt biedt voor kassenbouw, bedekte teelt en export van groente en fruit, is er een sectorstudie uitgevoerd. Franse sectorspecialist AND International schreef een zeer gedetailleerd sectorrapport, op verzoek van het LAN-team op de Nederlandse ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het werd gepresenteerd tijdens een webinar en is verkrijgbaar op aanvraag.

Frankrijk is een interessante agro-exportmarkt en de Franse glastuinbouw is erg divers. De tunnels en kassen variëren qua regionale activiteit, bedrijfsgrootte, moderniteit en leeftijd. Ook zijn er grote verschillen in bedrijfsvoering en behoeften van grote, middelgrote en kleinere telers. De kleinere telers vormen een belangrijke markt, zowel in aantal als in oppervlakte. Daarnaast groeit de Franse consumentenmarkt voor hoogwaardige en duurzame Nederlandse producten, technologie en kennis.

In nauwe samenwerking met o.a. AVAG, wordt en marge van SIVAL in januari 2022 een handelsmissie georganiseerd naar West-Frankrijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met marieke.riesmeijer@minbuza.nl.

Klik hier voor de website van de Sival.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven