23 - 26 september, Aalsmeer

Dahlia Weekend op de Historische Tuin

Van donderdagmiddag 23 tot en met zondagmiddag 26 september staat de Dahliateelt in het zonnetje op de Historische Tuin in Aalsmeer. Het jaarthema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen: ‘Groen vakmanschap’ pakt de Historische Tuin aan met de Dahlia’s in de hoofdrol. Er is het hele weekend van alles te zien en te doen rondom de teelt van deze prachtige zomerbloemen.

De Dahlia’s staan nu in volle bloei. Er is een gevarieerd aanbod van leuke activiteiten, veelal buiten en verdeeld over de Tuin. Geen gedoe dus met tellen en reserveren, welkom op de Historische Tuin in het DahliaWeekend!

Programma:

Donderdag 23 september (alleen genodigden)

16:00 uur : Dahliakeuring. Scholieren van de groepen 7, en ouderen in de zorgcentra van Aalsmeer en Kudelstaart,  hebben tijdens de zomermaanden Dahlia’s gekweekt. Van hun ‘emmers’ wordt een mooie tentoonstelling gemaakt en kinderkeurmeesters mogen de diverse Dahlia's ‘keuren’.

17.00 uur sluiting met de Uitreiking van de Dahliacup.

Vrijdag 24 september

10:00 tot 16:30 uur: De hele dag zijn er op de tuin leuke dingen te zien en te doen, met de Dahlia’s in de hoofdrol.

In de nieuw ingerichte tentoonstellingskas is een hoekje met een speciaal thema: Groen Vakmanschap, Dahlia’s kweken vergt het hele jaar aandacht!

In de corridor zijn, uit de collectie van posters van Csizik, prachtige exemplaren met Dahlia’s te zien.Ook kan er in de corridor geknutseld worden: van zijdevloeipapier kan iedereen mooie, kleurige Dahlia’s maken.

De tentoonstelling van de Dahliakeuring is buiten net over de draaiplank te bezichtigen, of bij slecht weer in de rozenkas. In het veilinggebouw draait een film over Dahliateelt in Historisch Aalsmeer

De Dahliacollectie (bijzondere erfenis) van de Historische Tuin staat in volle bloei en de kwekers zijn aanwezig om er alles over te vertellen.

Zaterdag 25 september

07:00 – 10:00 uur

- (Hobby)Fotografen tekenaars en schilders

Zondag 26 september

Mix en Match: 10:00 -16:30 uur

Alles wat er in het weekend is gebeurd is te zien en te doen!

13.00 uur en 14.30 uur

Presentatie van Cees van Dam en aansluitend een rondje over de Tuin o.l.v. Gerben de Vries.

Voor deze presentatie moet worden ingeschreven via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl

Deelname aan alle activiteiten is kosteloos, men betaalt alleen de normale entreeprijs voor het museum. Donateurs, kinderen tot 12 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Historische Tuin Aalsmeer
Praamplein
1431 CV Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven