30 september | 19:15 – 22:00 uur | Lowietje, Liss

Toekomst hyacintenteelt centraal op informatiebijeenkomst

Dat de teelt van de hyacint er anders uit zal zien in 2030, is onvermijdelijk. Om straks op een gezonde manier hyacinten te telen, wordt u tijdens een interactieve avond meegenomen in een praktisch stappenplan met als doel u en de gehele hyacintensector vitaal te krijgen en te houden.

De avond is bedoeld voor ondernemers waarbij Pieter de Wolf (onderzoeker Wageningen UR) vertelt over de 'Boerderij van de Toekomst' in Lelystad. Virtueel zal men een rondje maken langs de verschillende proeven zodat u als teler handvatten hebt om gezond te gaan telen. Daarnaast gaat Andries Middag (dagvoorzitter en tevens programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met diverse tafelgasten over onderzoek, de toekomst van de sector en wat dit heeft te betekenen voor jou als teler.

Programma

19:15 uur Inloop

19.30 uur Opening

19.35 uur Inleiding Pieter de Wolf

19:50 uur Rondje lopende onderzoeken

  • Vitale teelt hyacint - Wouter Groenink (WUR)
  • Fundamentele systeemsprong/ fysiologie en verdieping – Natalia Morenopachon (WUR)
  • Toekomst Bollencoaster – Casper Slootweg (WUR)

20:45 uur Pauze

21:00 uur Ronde tafel gesprek met Tim van Haaster (hyacintenteler), Bram Mulder (Agrifirm-GMN), Casper Slootweg (WUR), Arno Verkley (Hobaho), Piet van der Poel (Markglory)

21:30 uur Afsluiting met aansluitend borrel

22:00 uur Einde

Aanmelden bijeenkomst
U bent van hart uitgenodigd om deze interactieve avond bij te wonen. Stuur hiertoe een mail naar vanderhulst@kavb.nl. Heeft u specifieke vragen of stellingen, stuur deze dan meteen mee.

Kijk (of lees) ter voorbereiding op deze bijeenkomst ook nog eens naar het Webinar over het POP3 project “Vitale teelt hyacint”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven