Groen licht project 'Herkomst onverwachte gewasbeschermingsmiddelen in waterkwaliteitsmetingen'

De programmaraad van Kennis in je Kas (KijK) heeft eind juni goedkeuring gegeven aan het project 'Herkomst onverwachte gewasbeschermingsmiddelen in waterkwaliteitsmetingen'. Verkrijgen van inzicht in de oorzaak van de normoverschrijdingen van niet langer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater is een belangrijk uitgangspunt. Komen tot handelingsperspectieven (voor telers of waterschappers) om verdere normoverschrijdingen te voorkomen. Duidelijkheid over eventuele mogelijkheden van het ontstaan van deze normoverschrijdingen door invloed van derden en/of verleden.

Doel van dit onderzoeksproject is het achterhalen van de herkomst van een zevental werkzame stoffen van gewasbeschermingsmiddelen die geen toelating meer hebben in de glastuinbouw, maar nog wel voor overschrijdingen zorgen in waterkwaliteitsmetingen.
De hoofdvraag daarin is: Kunnen de concentraties van de onverwachte probleemstoffen worden verklaard uit ander gebruik dan in de glastuinbouw of uit nalevering uit sediment of bodem?

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven