Vreeken Bouvardia viert 125-jarig jubileum

Vreeken Bouvardia bestaat dit jaar 125 jaar. In 1896 legde overgrootvader Dirk de basis voor het huidige familiebedrijf. Inmiddels vier generaties verder viert Vreeken Bouvardia dit jubileum de komende maanden onder het motto ‘ontmoet de Bouvardia familie’.

Kort na de landbouwcrisis van 1890 begon Dirk een groentekwekerij in Oude Wetering die hij combineerde met zoetwatervisserij in de winter. In 1928 kwam daar de eerste kas met sierteeltproducten bij. Grootvader Jacob nam in 1942 het stokje over. Tijdens WO II hebben de sierteeltproducten op last van de Duitse bezetters wel tijdelijk weer plaats moeten maken voor verplichte groenteteelt.

De derde generatie die aantrad was vader Krijn die meer dan 70 verschillende bloemen- en plantenrassen teelde. In 1989 namen Krijn en zoon Jaap afscheid van de meervoudige teelt en in Rijsenhout specialiseerden zij zich in één product. In Bouvardia zagen ze allebei een prachtig jaarrond te telen nicheproduct waar de Vreekens echt voor gevallen zijn.

In 2021, het 125-jarig jubileumjaar van het familiebedrijf, staan zoon Jaap en dochter Tineke aan het roer. Vader Krijn is ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds actief in de kwekerij en Tineke’s dochter Marit, vijfde generatie en tevens model voor het bedrijf, helpt ook mee als het nodig is.

Bouvardia staat voor enthousiasme en dat is een betekenis waar ze bij Vreeken Bouvardia met hart en ziel in geloven. Het Bouvardia verhaal kan wat de familie betreft niet vaak genoeg worden verteld. De bloemknopjes die een voor een openspringen als kleine cadeautjes in de vaas, aangevuld met tips over Bouvardia, is heerlijk om door te vertellen vinden Jaap en Tineke. Samen met het door Jaap ontwikkelde innovatieve, unieke pottensysteem voor snijbouvardia en het teamwork binnen de familie heeft dit de fundering gelegd voor een duurzame, prachtige teelt waar we trots op zijn!

Ter gelegenheid van het jubileum is het magazine ‘ontmoet de Bouvardia familie’ gemaakt dat gratis te downloaden is via de website www.vreekenbouvardia.nl. Op verzoek kan een papieren versie worden toegezonden. 

Voor meer informatie:
Vreeken Bouvardia
www.vreekenbouvardia.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven