Cactus van der Meer verhuist van Honselersdijk naar 's-Gravenzande

Van 2 x 1 naar 1 x 2 een niet te missen buitenkansje

Tholen - Nog geen twee jaar geleden kochten Jeroen en Mirjam van der Meer een tweede kas aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Om hem nu al weer in de verkoop te zetten lijkt een wonderlijke stap, maar de uitleg is vrij simpel. Er deed zich een kans voor de twee losse tuinen van elk 1 ha te verruilen voor één grotere van ongeveer 2 ha, 'een buitenkansje die we niet konden laten liggen'.


Foto's: Vollebregt Barten

De kas werd (en wordt) bemiddeld door Vollebregt Barten, en deze kwam er zelf mee aandragen. “We waren eigenlijk helemaal niet per se op zoek naar een nieuwe locatie. Ergens is het zelfs zonde juist nu te verhuizen, want de verf was net droog. We hadden net de nodige investeringen gedaan, nieuwe panelen geplaatst en e.e.a. geoptimaliseerd. En toen kwam dit voorbij.”

“Dit” is een moderne kas in ’s-Gravenzande, die tot op heden in bezit is van een perkgoedkweker (die, naar verluidt, zelf ook gaat verhuizen). “Qua bouw is het geheel min of meer gelijk aan die van de Middel Broekweg,” vertelt Jeroen, maar dan iets nieuwer en een half metertje hoger. “Hij past als een jas, hier kunnen we echt mee vooruit en daar komt nog bij dat ik zelf in ’s-Gravenzande woon.”

De deal is om een reeks voor de hand liggende redenen voordelig. Na een noodzakelijke, nog in te vullen investering in een nieuwe potmachine en transport- en sorteersysteem zal de interne logistiek naar een hoger plan getild worden. Ook is het voordelig qua arbeid; mensen indelen wordt makkelijker, het werk zelf wordt overzichtelijker. Nog weer een andere reden is dat de hoeveelheid aansluitingen grofweg wordt gehalveerd. MPS, gas, elektra, riool, op al die vlakken volgt min of meer een automatische besparing.

Een van de twee kassen zijn broer en zus al kwijt, de ander hoopt de kweker nog even vast te houden totdat de kas in ’s-Gravenzande per juli volgend jaar definitief op naam wordt overgeschreven. Meer info over de kas & kenmerken vindt u hier.

Voor meer informatie:
Jeroen van der Meer
Cactus van der Meer
+31 (0)6 55 32 42 05
info@cactusvandermeer.nl 
www.cactusvandermeer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven