Boeren trekken weer als gladiolen gladiatoren door Nijmeegse binnenstad

Door corona is helaas ook door deze jaargang van de Nijmeegse Vierdaagse een streep gezet. Veel boeren, burgers en buitenlui hebben de marsen en feesten hoog in het vaandel staan. Om het Vierdaagsegevoel dichterbij te brengen, trekken boeren van het ommeland komende dinsdag met een platte kar en pluktrein door de stad. De boeren verkopen 3.000 gladiolen en een stapel boeken voor het goede doel Het Marikenhuis. Dit jaar staat de sympathieke actie in het teken van de inhaalzorg; zorg die door corona is uitgesteld.

Om elf uur dinsdag 20 juli 2021 worden de boeren op het Nijmeegse stadhuis ontvangen door burgemeester Hubert Bruls. De burgemeester zal de eerste bos gladiolen uit handen van de boeren ontvangen. Daarna trekken de boeren met platte kar en pluktrein door het centrum van Nijmegen om gladiolen en boeken te verkopen.

Schepje extra
Hiermee gaan de boeren in herhaling. Vorig jaar verkochten de boeren ook gladiolen. Die actie leverde toen 1.200 euro op voor het goede doel. Dit jaar doen de boeren er nog een schepje bovenop. Er zijn in totaal 3.000 gladiolen besteld. En de boeren verkopen ook boeken. De bekende Vierdaagse thrillers van auteur Rudy Dek zijn ook te koop. Naast de platte kar en pluktrein is er een heus Rad van Fortuin waar mooie prijzen zijn te winnen.

Een boeket of een boek kost 3,50 euro.
Twee boeketten of boeken kosten 6,00 euro.
Combineren is natuurlijk mogelijk.

Inhaalzorg
Met deze sympathieke actie in het Vierdaagsehart van Nederland, de binnenstad van Nijmegen, vragen de boeren speciaal aandacht voor de inhaalzorg. Zorgpatiƫnten en hun families waarvan de behandeling is uitgesteld door het coronavirus. Zo heeft het goede doel Het Marikenhuis maandenlang de deuren moeten sluiten voor iedereen geraakt door kanker vanwege de strenge coronamaatregelen. De inhaalzorg kan dus wel wat positieve promotie gebruiken.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven