Hendrik Muilwijk start eigen kwekerij

Na jarenlang experimenteren met nieuwe gewassen is Hendrik Muilwijk uit Stolwijk zijn eigen bedrijf Muilwijk Snijbloemen gestart. "We staan klaar om de markt te voorzien van hoogwaardige snijbloemen uit de Zuid-Hollandse buitenteelt!"

Hendrik (23) had op jonge leeftijd al de ambitie om een eigen kwekerij te starten. Vanaf zijn jeugd werkte hij bij zijn vader op de kwekerij. De kennis en de vaardigheden zijn hem al jong bijgebracht. In 2017 kreeg hij een groentekwekerij in Stolwijk op het oog, waarop hij drie jaar zoet was met het verkrijgen van de juiste vergunningen en het rondkrijgen van de aankoop. Vervolgens volgde een periode van sloop en nieuwbouw van de huidige kassen, waaruit hij binnenkort dan eindelijk zijn eerste hortensia’s hoopt te oogsten.

In de nieuwe kassen op de kwekerij heeft Hendrik drie soorten Hydrangea macrophylla aangeplant: Verbena Blue, Pink en White. Eind volgende week (wk 29) verwacht hij zijn eerste bloemen te veilen op FloraHolland Rijnsburg. Achter de kas heeft hij Ilexxen in de volle grond geplant. Reeds in oktober 2020 introduceerde hij zijn eerste oogst onder de merknaam Stolkse 'Klessebessen'. 
Het assortiment is geselecteerd op basis van geschiktheid voor de teelt zonder gas en kunstlicht.  

Hendrik: "We zijn een kleinschalige kwekerij, hierdoor kan ons team de nadruk leggen op duurzaamheid en kwaliteit. De kwekerij is gevestigd in een regio met weinig kwekers. Hiervoor is bewust gekozen, zodat we in het drukke seizoen, met personeel uit de regio de arbeid kunnen verrichten. Hiervoor zijn we niet genoodzaakt om uitzendkrachten in te huren. Dat we kleinschalig zijn heeft ook het voordeel dat er veel aandacht op de ontwikkeling van de plant en de bloem gelegd wordt. Hierdoor kunnen we onze planten de juiste voeding en het juiste klimaat geven zodat we een mooi eindproduct krijgen"

"Doordat we met een klein team zijn wordt er veel tijd besteed aan de controle van het product en kan er ook snel worden gecorrigeerd wanneer de kwaliteit in het geding komt. Ook kunnen we snel leveren wanneer een klant een specifieke bestelling plaatst. Doordat we volledig eigen vervoer hebben kunnen klanten rekenen op een snelle service en zijn we niet afhankelijk van transporteurs die op bepaalde tijden en routes rijden."

Voor meer informatie:
Hendrik Muilwijk
Muilwijk Snijbloemen
Benedenkerkseweg 87
2821 LB Stolwijk
+31(0)6 188 860 93
muilwijksnijbloemen@outlook.com 
www.muilwijksnijbloemen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven