Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 3.000 zonnepanelen op substraatfabriek

Vorige week is de laatste van de ruim 3.000 zonnepanelen gelegd op het dak van de Lensli substraatfabriek in Katwijk. Het overschakelen naar schone en duurzame stroom past naadloos in de ambitie van zowel Horticoop als Lensli om de productiemiddelen te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

De Lensli fabriek in Katwijk is voor dit project uitermate geschikt vanwege de oppervlakte van het enorme vlakke dak. Daarnaast geldt op deze locatie geen terugleverbeperking voor eventueel teveel geproduceerde energie. In de afgelopen maanden is het complete dak van de fabriek vol gelegd met in totaal 3.156 zonnepanelen, goed voor een jaarlijks opgewekt vermogen van maximaal 984.909 kWh en een jaarlijkse CO2 besparing van 571.247 kg. De opgewekte energie is voldoende om de volledige substraatfabriek en de andere huurders op de locatie in Katwijk te laten draaien en daarnaast ook nog terug te leveren aan het net.

Bron: Horticoop

Publicatiedatum: