& trials Selecta one

Nieuw bedrijf Bolk Plants geopend voor bezoek

Tholen - Bolk Plants is de Waal overgestoken en is onlangs van start gegaan in een splinternieuwe, 35.000 meter glas tellende tuin in Haaften. De kweker is daarmee een keer of vier gegroeid in omvang en productie. Omdat de teeltfaciliteiten optimaal zijn voor het telen van het brede assortiment potplanten en de klanten daarvan op de hoogte te stellen, zijn zij deze week van harte welkom om een kijkje te komen nemen.


Ton de Bresser (links) en Martin Bolk

Deze week is tevens de week van de “Flower Trials”. Officieel gaat deze niet door, officieus grijpen veredelaars en toeleveranciers het moment aan om de noviteiten desalniettemin te presenteren. Zo ook Selecta One, die echter voor de gelegenheid een mooie nieuwe locatie zocht. En omdat een en een twee is, sloegen teler/klant Martin Bolk en Ton de Bresser van Selecta One de spreekwoordelijke handen ineen.


De tuin is ongeveer 300 meter diep. Zelfs met bijna gesloten doek is mooi te zien hoe gelijkmatig het licht verdeeld is.

De tuin zelf is af, hoewel overal rondom nog gewerkt wordt. Pas in oktober vorig jaar was de kogel definitief door de kerk – er ging een uitgebreid hoofdpijndossier PFAS en stikstof en andere ingewikkeldheden aan vooraf – en kon eindelijk met de bouw worden aangevangen. Deze is toen in razend tempo geschied: al in de eerste maanden van dit jaar (jan-maart) werd er gestort, terwijl Martin achter de betonboer aan zijn planten op de amper uitgeharde eb-en-vloed vloer zette. Hij heeft er praktisch gezien al een heel rondje opzitten, en dat geldt ook voor de hangplanten.

De tuin kan van voor tot achter worden volgehangen: overal buizen en druppelslangen, in totaal plaats voor 40.000 planten (“en die hingen er dit voorjaar ook allemaal”). Tegelijkertijd is geïnvesteerd in diffuus glas, waardoor licht mooi gelijkmatig verspreid wordt en de planten op de vloer praktisch geen schaduw-hinder ondervinden.


Planten uit de Verbena Drums serie

“De handel kent ons van een breed assortiment en een goede kwaliteit”, vertelt Martin. “Voor wat betreft dat assortiment zullen we een klein beetje afslanken, maar voor wat betreft de kwaliteit kunnen we er, dankzij deze nieuwe teeltfaciliteit, zelfs nog iets op vooruit. Dat wil ik mijn klanten, lokaal maar zeker ook de retail, graag laten zien. We zijn precies op tijd klaar en daarom is dit een perfect moment de deuren open te zetten.”


Een van de nieuwe nummers in de Sky-serie, de Mystery Sky

Selecta One van zijn kant is uiteraard happy met de timing. De traditionele trials bij P. Van Geest in Maasland gingen niet door en andere bedrijven, waarmee men normaal gesproken samen presenteert, trokken hun eigen plan. Zo ook Selecta dus, die haar klanten graag verschillende nieuwe series en noviteiten presenteert. De show wordt o.a. gestolen met een nieuwe serie Verbena Drums, een serie compacte planten die volledig zonder remstof geteeld kunnen worden; de nieuwe dianthus I❤U, enkele nieuwe nummers in de Sky series, verschillende noviteiten in petunia’s, en een nieuwe dubbele witte osteo, de “3D Nanuk”.


3D Nanuk


I❤U

Last but not least nemen kweker en veredelaar in hun kielzog nog een batterij bedrijven mee, welke wel oren hadden naar een presentatie. Een aantal bouwers en toeleveranciers zijn present, een enkele collega-veredelaar (te weten Prudac) heeft ook een tafel en banner opgetuigd. Afgelopen weekend is de boel nog eens netjes aangeveegd, ieder die dat wil is – bel even, uiteraard met eerbiediging van de nu geldende coronaregels – welkom.

Voor meer informatie:
Bolk Plants
Enggraaf 36
4175 ER Haaften
www.bolkplants.nl

Selecta Holland
+31 (0)6 2013 4787
t.debresser@selecta-one.com
www.selecta-one.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven