Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop onderzoek voor korte en langere termijn op knelpunt bladluis

Bladluis is een van de knelpuntinsecten waarvoor nog een afdoende oplossing in het IPM systeem noodzakelijk is. Momenteel lopen er diverse proeven met als doel telers voor de korte en langere termijn nieuwe oplossingsroutes aan te bieden ter verbetering van de bladluisbeheersing.
 
Allereerst wordt in het PPS-project ‘Stabiele ecosystemen voor beheersing van opkomende plagen in kassen’ volop onderzoek gedaan door Wageningen University & Research Glastuinbouw om te komen tot een robuuster systeem van de bladluisbeheersing. De focus ligt in eerste instantie op nieuwe natuurlijke vijanden, die zich beter vestigen bij lage bladluisdichtheden. De startfase van verzamelen, kweken en het uitvoeren van kleine testen is afgerond. De mogelijk ‘nieuwe potentials’ liggen nu in een grotere kasproef met als pilotgewas paprika. Uit gedegen onderzoek moet uiteraard eerst nog blijken of deze nieuwe bestrijders ook echte ‘potentials’ blijken te zijn.

Lees hier verder bij Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: