Betere dataverwerking door QR-codes op substraat

Substraatleverancier Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam voorziet vanaf heden al haar Big-Bags en Big-Bales van een QR code, waardoor de specificaties van het geleverde substraat direct gekoppeld kunnen worden aan een partij planten middels het digitale dashboard Log & Solve.

Indien een afnemer de QR-code op de Big-Bale scant, wordt er direct een link gemaakt met de Log & Solve pagina voor het aanmaken van een nieuwe teelt en wordt de gescande informatie zoals datum, streef-pH, EC en receptuuromschrijving automatisch ingeladen. Op basis hiervan kan een bepaald substraat op snelle wijze aan een nieuw aan te maken teelt gekoppeld worden en is het altijd direct inzichtelijk welk substraat gebruikt is voor de verschillende partijen planten. Op deze wijze wordt het voor de gebruiker en voor de teeltadviseurs snel duidelijk in welk type substraat en in welke levering de partij is opgepot.


Bjorn Hoogenboom, Sales & Innovation Klasmann-Deilmann Benelux, laat zien hoe het werkt.

Log & Solve
De digitale tool stelt een kweker in staat om op eenvoudige wijze verschillende relevante teeltgegevens op één centrale plek te verzamelen, waardoor hij een beter inzicht krijgt in het verloop van zijn teelt. De gecombineerde teeltdata kunnen nieuwe inzichten geven in teeltgroei of teeltverbeteringsmogelijkheden. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat.

Doorontwikkeling
Het dashboard is in eigen beheer door Klasmann-Deilmann ontwikkeld in samenwerking met verschillende kwekers, waarbij is uitgegaan van de teelt. Monsteranalyses van grond en water vormen de basis, aangevuld met foto’s en notities die zelf kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van sensoren die bijvoorbeeld meer inzicht geven in bodemvochtigheid en pottemperatuur.

Voor een externe beoordeling staan twee productspecialisten van Klasmann-Deilmann paraat, om desgewenst te reageren op de verzamelde data, structureel of eenmalig. De verdere ontwikkeling van het dashboard hangt mede af van de feedback van de kwekers die er gebruik van maken.

Groeiend marktaandeel
Ruim 100 kwekers in Nederland maken al gebruik van Log & Solve. Ze monitoren hun teelten,  verzamelen teeltdata en gebruiken deze gegevens om  teeltproblemen op te lossen of juist te voorkomen. Het dashboard wordt voor iedere kweker op maat ingericht, met meerdere tabbladen voor verschillende teelten. Het digitale dashboard Log & Solve is voor iedere kweker beschikbaar. 

Voor meer informatie: 
Bjorn Hoogenboom
Klasmann-Deilmann 
+31 (0)6 82 36 84 09
log.solve@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven