Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algen en onkruid te lijf met ProLine Containermulch

Sinds enkele jaren maakt boomkwekerij De Batterijen in Ochten gebruik van ProLine Containermulch, een milieubewuste variant van het bestaande organische afdekmiddel voor potten en containers, om de groei van algen en onkruiden tegen te gaan. Het product wordt door Klasmann-Deilmann in eigen beheer geproduceerd.

Erik Mol, verantwoordelijk voor kwaliteitszorg bij Boomkwekerij De Batterijen in Ochten

Verkleinen footprint
Erik Mol, verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg bij De Batterijen, geeft aan waarom het gebruik van deze ProLine Containermulch zo belangrijk is. "We zijn twee jaar geleden op één veld gestart met de grootschalige productie van planten in containers, volgens de Skal richtlijnen zodat we onze producten gecertificeerd kunnen uitleveren. De ProLine Containermulch voldoet ook aan die eisen en werkt daarnaast ook nog eens uitstekend", aldus Mol. "Op basis van deze ervaringen hebben we besloten de productie van planten in containers met een Skal certificering in de komende periode te verdubbelen, ook weer met gebruik van ProLine Containermulch."

Containermulch  
ProLine Containermulch wordt gemaakt van naaldhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (PEFC-keurmerk). Het hout heeft een thermische behandeling ondergaan om fytosanitaire risico’s te vermijden. Containermulch droogt snel, is waterdoorlatend en breekt de waterdruppels, zodat de bovenlaag niet dichtslaat. Hierdoor worden de omstandigheden waaronder algen, mossen en onkruiden kunnen ontstaan, minder gunstig. Door toepassing van Containermulch zijn potten en containers nagenoeg vrij van algen en onkruiden, droogt de potgrond minder snel uit en toont de plant of struik stukken beter.

De Batterijen
Boomkwekerij De Batterijen in Ochten is één van de grootste kwekerijen In Nederland op het gebied van vruchtbomen, die zich vooral onderscheid door duurzaamheid. Ze gebruiken niet alleen biologische bestrijdingsmiddelen, meststoffen en organische onkruidbestrijding, maar beschermen ook de natuur door bloeiende kruiden- en bloemenranden te planten op hun kwekerij en nestgelegenheden te creëren voor vogels, bijen en andere nuttige insecten. Daarbij wordt bewust bespaard op water en energie en wordt het afval gescheiden.

Klasmann-Deilmann
Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam is een wereldwijde leverancier van substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen voor de tuinbouw en boomkwekerij. De organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties voor hernieuwbare grondstoffen. De eindcontrole van alle producten vindt plaats in eigen laboratoria. De organisatie is RHP-gecertificeerd en alle producten van Klasmann-Deilmann zijn onderscheidend door een hoge en constante kwaliteit, ontwikkeld op basis van kennis en ervaring. www.klasmann-deilmann.com.

Publicatiedatum: