Meldt bladluishaard voor opstellen bladluisherkenningskaart

In de glastuinbouw komen veel verschillende soorten luizen voor. Herkenning van de juiste luis is belangrijk voor de juiste bestrijding en het inzetten van biologische bestrijders. Glastuinbouw Nederland werkt samen met Wageningen University & Research Glastuinbouw en Bloembollen aan een bladluisherkenningskaart. Dit wordt gedaan binnen het Kennis op Maat (KoM) programma Kennistransfer Plantgezondheid van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.


 
Voor het opstellen van de luisherkenningskaart zijn de onderzoekers van Wageningen University & Research Glastuinbouw en Bloembollen op zoek naar de meest voorkomende bladluizen in diverse teelten in de glastuinbouw. Teeltbedrijven die bladluishaarden hebben, wordt gevraagd dit te melden bij de onderzoekers. Stuur daarvoor een e-mail onder vermelding van ‘bladluisherkenningskaart’ met de gegevens van de contactpersoon naar chantal.bloemhard@wur.nl. De onderzoekers nemen dan contact op over de wijze van aanlevering. Op deze manier krijgen de onderzoekers de meest actuele situatie in beeld.

De bladluisherkenningskaart dient telers straks te helpen bij het snel herkennen van de twintig meest voorkomende bladluissoorten die in hun gewas in de kas kunnen voorkomen.

Bron & foto: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven