Cashen op de klok

Tholen - In april vormen doorgaans niet de rozen, maar de tulpen de grootste productgroep op de klokken van Royal FloraHolland. En – het begint bijna saai te worden, hoewel de handel daar toch anders over zal denken – ook in de tulpen wordt goed geld verdiend. T.o.v. april 2019* werd in de tulpen op de klok bijna een kwart meer omzet gerealiseerd: een 8% hogere aanvoer werd afgeslagen op een bijna 15% hogere middenprijs.

Praktisch het hele assortiment snijbloemen schreef groene cijfers, praktisch overal lag de middenprijs hoger. In veel gevallen gaat het om tientallen procenten – rozen, lelies, gerbera, lisianthus, pioenen, freesia, chrysant, eigenlijk alle grote productgroepen – waarbij in bijna al deze productgroepen ook de aangevoerde aantallen hoger lagen. De enige productgroep die het, nog altijd, moet ontgelden is de cymbidium: ruim 13% minder omzet, tegen een slechts licht gedaalde aanvoer (-3,6%) en een 10% lagere middenprijs.

De kamerplanten doen op hun beurt eveneens leuk mee. Afgelopen maand werd ook hier ruim een kwart meer omzet gedraaid. De aantallen waren praktisch gelijk aan april 2019, de middenprijs lag, met 2.26 euro, ruim 26 hoger.

Voor de tuinplanten, tot slot, zijn vrijwel identieke cijfers geschreven. In aanmerking genomen dat we een tamelijk koud voorjaar doormaken – afgelopen maand is naar verluidt de koudste april sinds 1986 – is dat des te verwonderlijkers.

*Cijfers van april 2020 zijn uiteraard ook bekend, maar zijn, om bekende redenen, niet nuttig voor een goed vergelijk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven