Pluim voor pluimhortensia met beste houdbaarheid

De Living Pinky Promise van Alex Schoemaker (Living Creations) heeft afgelopen week een prijs van Royal FloraHolland in ontvangst mogen nemen. De pluimhortensia viel in de prijzen voor de goede houdbaarheid, volgens de vakjury de beste. 

Niet onbelangrijk, gelet op de route van kweker tot consument; een marathon waarbij het uithoudingsvermogen van de plant flink op de proef wordt gesteld. De Hydrangea pan. Living Pinky Promise van Living Creations heeft dat uithoudingsvermogen. 


Evelyn Beckers (Royal FloraHolland), Alex Schoemaker (Living Creations)

Naast de lange houdbaarheid staat de Hydrangea pan. Living Pinky Promise volgens Alex bekend om leerachtige donkergroen blad en stevige bloemen die van wit naar naar roze verkleuren. "Het is een zeer sterk en betrouwbaar product: gegarandeerd bloem aan elke tak."

Het resultaat van de Living Pinky Promise komt niet zomaar ergens vandaan, vertelt Alex. "Het is het resultaat van jarenlange veredeling."


Hydrangea paniculata Living Pinky Promise in the Test Centre of Living Creations

Naast de Living Pinky Promise zijn er dertien andere nieuwe Living Creations cultivars in de markt gezet. "Een leger aan oersterke pluimhortensia’s", zo stelt Alex. "Het zijn allemaal makkelijke planten in onderhoud, bestand tegen vorst en gegarandeerd 100 dagen in bloei."

Om het sortiment te kunnen blijven verbeteren en om toe te spitsen op de huidige markt blijft het veredelingsprogramma van Living Creations draaien. Daarbij blijft de focus liggen op bovengenoemde sterke punten. 

V.l.n.r.: Evelyn Beckers (Royal FloraHolland), Cees Luling (Royal FloraHolland), Michel Verbeek (Royal FloraHolland), Sandra Vijverberg (Magical Hydrangea), Lendert de Vos (Lendert de Vos), Leendert van Muijlwijk (P van Geest), Alex Schoemaker (Living Creations).

Voor meer informatie:
Living Creations BV
www.livingcreations.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven