Demi Ammerlaan start verkoop Rootless-succulenten

Demi Ammerlaan uit Bleiswijk is met haar onderneming Aloe Demi gestart met de verkoop van onder meer succulenten zonder wortel, onder de naam Rootless. De kwekersdochter (25 jr.) heeft zich onlangs ingeschreven als lid van FloraHolland. Aloe Demi richt zich op het kweken en bewerken van speciale vetplanten en arrangementen.

Demi Ammerlaan werkt sinds enkele jaren als marketeer bij Ovata, het bedrijf van haar vader Hans Ammerlaan. Het ondernemen is haar dus met de paplepel ingegoten. Daarom besloot ze afgelopen jaar om - naast haar baan bij Ovata - een eigen bedrijf te starten.

“We verkopen plantenarrangementen en concepten met succulenten aan onder andere exporteurs, bloemisten en retailers”, vertelt Demi Ammerlaan. “Met onze ontwerpen spelen we in op de veranderende markt. De consument is bewuster dan ooit, heeft zijn of haar eigen stijl en voorkeur. En dat biedt nieuwe kansen voor succulenten.”

Onder de naam Rootless lanceert Aloe Demi succulenten zonder wortel. Deze vetplanten slaan vocht op in hun bladeren, en kunnen daardoor lange tijd overleven zonder water. “De plant bestaat uit alleen een rozet. In dit hart van bladeren wordt het vocht opgeslagen. De consument geeft een Rootless dus nooit te veel of te weinig water.”

Onlangs schreef Aloe Demi zich in als lid van FloraHolland. Inmiddels heeft het bedrijf van de jonge onderneemster de eerste orders ontvangen. Het bedrijf is nu nog gevestigd in de tweede teeltlocatie van Ovata in Bleiswijk. “Maar mijn ambitie is om verder te groeien met dit bedrijf. Want succulenten hebben de toekomst: ze zijn sierlijk en eenvoudig te onderhouden. En dat past perfect bij de consument van vandaag.”

Voor meer informatie:
Aloe Demi
www.aloedemi.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven