Probeer de proefbox

Stek boomkwekerijproducten uit Afrika steeds beter op de kaart

Tholen - In enkele grote siergewassen is stek uit Afrika al tijden ingeburgerd. Voor boomkwekerijproduct geldt dat een stuk minder, weet Simon Hendriksen van stekleverancier D.J. Hendriksen & Zn. "Kwekers zijn er minder mee vertrouwd. Er is echter veel te zeggen voor plantmateriaal uit Uganda: klanten die er eenmaal aan geroken hebben, willen niet meer anders."

Beter stek
“Het stek is beter,” aldus Simon. Die voordelen zitten in een combinatie van factoren. “Het is uniform, je kunt het direct ‘wegsteken’ zonder dat er zelf nog aan geknipt moet worden. Ook wortelt het beter en sneller. De kweker maakt zodoende winst op verschillende terreinen: minder uitval, minder arbeid, een snellere teelt. Bovendien hoeft men in Afrika niet te stoken en, last but not least, gun je zo de mensen daar - er werken in Afrika gemiddeld zo'n 200 medewerkers voor Hendriksen, die een goed loon ontvangen waarmee gezin en familie kan worden onderhouden - ook een boterham.”

Actie
Om nog meer kwekers de voordelen te laten ervaren van ongeworteld stek uit Uganda organiseren Simon en collega’s daarom een leuke actie. Bedrijven kunnen op de website of telefonisch nu een gratis proefbox aanvragen, met daarin een waaier aan producten naar keuze: lavendel, cotoneaster, euonymus, hedera, vinca, etc.

“Actie is misschien niet het beste woord, misschien is ‘uitdaging’ beter”, besluit Simon. “We hebben in principe elke week, van week 1 tot 52, stek uit Uganda beschikbaar. Mits redelijk en serieus zijn er geen voorwaarden en nemen wij zelf de verzendkosten voor onze rekening binnen Nederland en België.”

Voor meer informatie:
D.J. Hendriksen & Zn BV
Burgemeester Smitweg 95
2391 NG Hazerswoude Dorp, Nederland
+31 (0)172-587403
info@djhendriksen.nl
www.djhendriksen.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven