Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studente HAS onderzoekt optimalisatie spuittechnieken gewasbescherming

In de periode februari tot juli voert studente Shannon Roosenburg een onderzoekstage uit bij team Plantgezondheid binnen Glastuinbouw Nederland. Shannon studeert Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch en zit momenteel in haar derde jaar.


 
Het onderzoek richt zich op optimalisatie en vernieuwde spuittechnieken van gewasbeschermingsmiddelen in de glastuinbouw. Ze zal starten met een deskresearch en praktijkinventarisatie, waarna onderzoek plaatsvindt. Beoogd resultaat is te komen tot het verbeteren van de beheersing van ziekten en plagen en vermindering van de milieu-impact van gewasbeschermingsmiddelen. Middels een webinar, of - indien de coronamaatregelen het weer mogelijk maken - door het organiseren van een demonstratiemiddag, worden de resultaten gedeeld. Dit zal in samenspraak met Vertify worden uitgevoerd.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: