Hagelschade sneller in beeld dankzij machine learning

Om sneller inzicht te krijgen in schade na een grote storm of fikse hagelbui, zet financiële dienstverlener Achmea machine learning in. Met de IT-oplossing ‘Skye’ worden luchtfoto’s van schade aan tuinbouwkassen beoordeeld met een TensorFlow-model.

Tijdens de Tweakers Digital Meet-up AI op 11 februari verzorgde Achmea een sessie over het project. Een van de uitdagingen was het vinden van een oplossing die schade-experts zelf kunnen toepassen en verbeteren.

Een paar jaar terug werd al begonnen met luchtbeelden van helikopters, vliegtuigen en drones. De volgende stap was om deze beelden slimmer te gebruiken. “In plaats van het inventariseren van de schade bij de kassen, met de honderden ruiten die verspreid in elke kas stuk waren, waren we nu bezig met het beoordelen van grote hoeveelheden foto’s. Dat is nog steeds een erg langzaam proces. We vroegen ons af of technologie, in het bijzonder machine learning, ons daarbij kon helpen", vertelt Martijn Feenstra Kuiper, productmanager bij Achmea.

Lees hier het hele verhaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven