John Huiberts: "Prachtig moment voor deze actie"

De bloemetjes buiten zetten

Tholen - Het is deze week ideaal weer om de bloemetjes buiten te zetten. Bij 25 Odin-winkels vatten ze dit heel letterlijk op. Zij hebben een kar vol biologische bloembollen naast de ingang van de winkel neergezet. De bio-bloembollen zijn geteeld en op pot gezet door John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensvlotbrug. "Het is niet alleen een eyecatcher zo voor de winkel, maar ook nog eens de beste plek om deze voorjaarsbloeiers te bewaren", vertelt John.

Bij de Odin-winkel in Alkmaar. 

De telers benadrukken dat het enige maanden aan voorbereiding kost om de bollen op pot te kunnen uitleveren, benadrukken John en Johanna. John: "De bol moet 14 weken in rust bewaard worden bij een temperatuur van 7 graden. Het is een prachtig moment voor deze actie, de temperatuur is prima." Johanna geeft aan dat de bestelling drie a vier maanden van tevoren geplaatst moet worden. "Odin heeft deze actie op tijd ingepland en de introductie had qua buitentemperatuur ook niet beter getimed kunnen worden. De consumenten hebben het lentegevoel te pakken en kunnen zich haast niet bedwingen om deze bollen op pot aan te schaffen."


En in Voorschoten. 

Het gaat in eerste instantie om 3 kleuren Hyacinten en 2 soorten narcissen. Daar komen binnenkort nog blauwe druifjes bij en de bio-bloembollentelers willen ook wat bijzondere bolgewassen op pot gaan zetten. Johanna: "Dat laatste is nog wel spannend, aangezien het werken met deze bijzondere bolsoorten voor ons ook redelijk nieuw is."

Odin-directeur Merle Koomans van den Dries deelde deze actie ook op LinkedIn.

Voor meer informatie:

John en Johanna Huiberts
Huiberts biologische bloembollen
Ruigeweg 39
1752 HB Sint Maartensvlotbrug
06 51589603
john@huibertsbloembollen.nl 
www.huibertsbloembollen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven