Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuincentrum van der Spek geopend

Tholen - Vorig jaar april ging de eerste paal de grond in en nog geen jaar later is de nieuwe zaak van Tuincentrum van der Spek in Zevenhuizen geopend. Een deel van de winkel werd zelfs begin februari al geopend. In aanwezigheid van familie en vrienden, van alle bij de bouw betrokken partijen én special guest Kees van der Staaij ging gisteren de kurk van de fles.

De officiële opening werd voltrokken door Kees van der Staaij

Ruim 50 jaar geleden zette Teun en zijn vrouw Alie een stalletje langs de weg met wat kisten appels en peren uit de eigen boomgaard. Van het een kwam het ander - er verscheen een (vers)winkeltje, er kwamen planten bij en ondertussen stond men tientallen jaren op de markt - totdat in 2014 daadwerkelijk een tuincentrum werd geopend. Met de combi verswinkel en tuincentrum groeide het bedrijf uit tot een begrip in de regio.
"Leuke handel voor een leuke prijs. Dat is ons motto en manier van werken. Na deze uitbreiding, komen er dus geen hogere prijzen. We gaan op dezelfde voet verder als hoe we hier zijn gekomen," aldus Ton van der Spek.

Ton en Martien van der Spek verwelkomen de gasten

Martien, die samen met zoon Ton aan het roer staat verwelkomde de gasten. Hij sprak een speciaal woord van dank uit richting de betrokken partijen, en bovenal richting God en haalde daarbij Psalm 127 aan waarin staat "Als de Heer het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen zijn bouwers".

Zoals dat gaat waren er best wat hobbels te nemen. Maar de bouwers hebben zich niet tevergeefs in het zweet gewerkt. Tijdens de bouw en ook in het traject eraan voorafgaand zijn er diverse uitdagingen overwonnen. En onder de bezielende leiding van Verstoep Bouwkundigen werd alles in goede banen geleid.

Met deze uitbreiding is het winkeloppervlak van het tuincentrum gegroeid van vijftienhonderd naar tienduizend meter. Het pand is energiezuinig en duurzaam uitgerust met elektrische laadpalen voor de wagens, zonnepanelen, warmtepompen en er komt een energie opslag van 3,3mW . Ernaast is een ruime parkeerplaats aangelegd met plaats voor 500 auto's.

Ron van der Burg, Nobutec

Een reeks sprekers, waaronder bijvoorbeeld Ron van der Burg, van bouwer Nobutec en werknemer van het eerste uur Arie de Jong, belichtten vervolgens de geschiedenis, de bouw en de groei en bloei van het bedrijf.

De eerste en meest gezellige werknemer van Van der Spek, Arie de Jong.

Ton en Martien luisterend naar Kees van der Staaij

De daadwerkelijke opening werd tot slot voltrokken door Kees van der Staaij. Hij sprak enkele woorden van dank en drukte tenslotte op de rode knop, waarop het tijd was voor een hapje en een drankje.

Tijd voor een drankje om de opening van het nieuwe tuincentrum te vieren

De bouw was uitgebreid te volgen op de website en via Facebook.