Tholen - MDK Flowers & Greens groeit met het Beautanic Lifestyle plantenconcept hard door in Europa. Zo heeft de kweker gisteren het concept bij het eerste Franse tuincentrum, Jardiland in het plaatsje Villabé, geplaatst, en deze maand volgen nog negen van de in totaal 180 andere Jardiland vestigingen. Beautanic Lifestyle ging twee jaar geleden voor het eerst de grens over (naar Oh'Green in België) en de rest volgde in rap tempo. Op dit moment is het concept te vinden bij tuincentra in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk.

"Beautanic Lifestyle wordt een steeds bekender merk en we ontvangen enthousiaste reacties van tuicentra", zo vertelt Jamie Duijnisveld, marketing & communicatie manager bij MDK. Zo geeft Maarten van Tuincentrum Ockenburgh aan: “Het concept klopt en het levert zijn meters op. Iedere week is het een grote kassa-aanslag en daar zijn wij blij mee! Het heeft zijn kracht hier bewezen en wij bestellen elke week weer bij.” Ook Intratuin Hendrik-Ido-Ambacht is er goed over te spreken: “We zien dat de verkoop goed loopt en hebben de ruimte na een maand verdubbeld.”

Beautanic Lifestyle
Beautanic Lifestyle is een duurzaam plantconcepten met een uniek watergeefsysteem. De planten hebben waterwortels en groeien op vulkaankorrels. Vulkaankorrels zijn 100% natuurlijk en duurzaam, omdat ze niet verteren blijven ze in theorie altijd (her)bruikbaar. In vergelijking met veen in potgrond, zorgen vulkaankorrels voor een CO2-reductie van maar liefst 92%. Elke plant zit in een speciale hydropot met watergeefsysteem, gemaakt van recyclede materialen. Door de watermeter en waterreservoir wordt de verzorging van de plant nog makkelijker en heeft het daardoor ook een langere levensduur.

Voor meer informatie:
MDK Flowers & Greens
Zwethlaan 18
2675 LB Honselersdijk
Tel.: +31 (0)174 630615
marketing@mdk.nl
www.mdk.nl
www.beautanic.nl