Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mega tuincentrum blijft gezellig

Tuincentrum Van der Spek in Zevenhuizen hoopt in februari haar nieuwbouw te openen en gaat dan van 1.500 naar 10.000 vierkante meter. Het huidige tuincentrum wordt afgebroken en daar komen parkeerplaatsen voor in de plaats. Het tuincentrum bestaat ook uit daghoreca, in de vorm van een pannenkoekenhuis, speeltuin, dierenafdeling en tuinwinkel. Het bedrijf begon met een bescheiden fruitstalletje langs de weg. Op het AD vertellen de eigenaren dat de gezelligheid en de goedkope planten blijven.

Zes jaar geleden was er tegen de uitbreiding veel weerstand. "Wij willen het meest duurzame tuincentrum van Nederland worden", zegt bedrijfsleider Ton van der Spek. "We zijn gasloos, hebben warmte- en koudeopslag in de bodem, 2000 vierkante meter zonnepanelen, een circulair watersysteem, ondergrondse wateropslag met een eigen waterbron en we kunnen 3,3 megawatt energie opslaan die we zelf opwekken. We willen klimaatneutraal zijn."

Lees hier het hele verhaal bij het AD.

Publicatiedatum: