HortiQ-kwaliteitslabel voor Stolze

Stolze is het achttiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. 

“Met het HortiQ-certificaat hebben we weer een stap genomen naar verdere professionalisering en standaardisering van processen binnen onze organisatie. Zo kunnen we met elkaar efficiënter werken”, aldus Rutger Razenberg, manager watertechniek bij Stolze. Hij mocht het HortiQ-certificaat in ontvangst nemen. Het certificaat bevestigt dat bedrijven hun processen op de juiste manier hebben ingericht en beheersen.    


Overhandiging HortiQ certificaat door Harm Maters (uiterst rechts) aan en Rutger Razenberg en Carel van Ruijven

“Nu ook Stolze het HortiQ-certificaat heeft ontvangen, kunnen we in het domein “techniek & teelt” een ijzersterk kwaliteitsimago uitbouwen en zo in het (inter)nationale greenhouse technology cluster opereren”, laat Harm Maters als voorzitter van HortiQ weten. “Het HortiQ certificaat is ontwikkeld om het niveau van de greenhouse technology sector zo hoog mogelijk te houden. Met dit certificaat laat ook Stolze zien de focus te hebben op topkwaliteit."

Zware eisen
Een certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn door KIWA op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in drie kwaliteitshandboeken. Deze boeken zijn opgesteld door het instituut Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KviNL).

Carel van Ruijven – operationeel manager Stolze: “Het certificaat zorgt ervoor dat we de kwaliteit van onze installaties kunnen waarborgen en dat we dit ook naar buiten toe kunnen uitdragen." Belangrijk om de Nederlandse toppositie te handhaven, aldus Maters. "In een recente studie van de Rabobank inzake tuinbouwtoeleveranciers werd het belang van het waarborgen van kwaliteit voor internationale investeerders nog eens onderstreept."

Het HortiQ-certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Het HortiQ-certificaat wordt door de technische industrie en tuinbouw gebruikt zowel in de nationale- als internationale markt.

De HortiQ-gecertificeerde bedrijven zijn, naast genoemd bedrijf, Alcomij, Bosman Van Zaal, Certhon, Dalsem, Enthoven Elektrotechniek, Elektravon Haket , Gakon Horticultural Projects, Havecon, Hoogendoorn, Kubo, PB Tec, Snelder, Svensson, Van der Hoeven Horticultural projects, Van Dijk Heating, Vyverberg Greenhousing en Zantingh.

Voor meer informatie:
HortiQ
www.hortiq.nl/nl/ 
info@hortiq.nl Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven