Boudewijn Rip draagt stokje over en blijft betrokken als bestuurslid

Marcel Zandvliet nieuwe voorzitter Dutch Flower Foundation

Marcel Zandvliet, verantwoordelijk voor Marketing en Duurzaamheid (CMO/CSO) bij Dutch Flower Group (DFG), is door het bestuur van Dutch Flower Foundation (DFF) per 1 januari 2021 benoemd tot de nieuwe voorzitter. De afgelopen jaren is door Boudewijn Rip als voorzitter van de Foundation met grote inzet en betrokkenheid vormgegeven aan vele binnen- en buitenlandse maatschappelijke projecten, samen met zijn bestuursleden.

Nu Dutch Flower Foundation steeds meer de verbinding met de vele ketenpartners van de DFG-bedrijven opzoekt en het aandeel van Dutch Flower Foundation in belangrijke mate bijdraagt aan de invulling van het duurzaamheidsprogramma van Dutch Flower Group (IMPACT25), heeft Boudewijn Rip kenbaar gemaakt het stokje te willen overdragen.

Bestuur Dutch Flower Foundation (met v.l.n.r. Martin Vingerling, penningmeester, Boudewijn Rip, algemeen bestuurslid, Marcel Zandvliet, voorzitter, Michel Zaremba, algemeen bestuurslid en Gerda Stokhof, secretaris) foto: Fotomel.nl/Melinda-lou van der Linden

Met Marcel Zandvliet als nieuwe voorzitter zullen Boudewijn Rip en de bestuursleden Gerda Stokhof (secretaris), Michel Zaremba (communicatie) en Martin Vingerling (penningmeester) de intensievere samenwerking met ketenpartners gaan vormgeven.

Boudewijn Rip: “Wij ondernemen met DFF al sinds 1999 vanuit het hart. Hierbij zijn het verbeteren van de levensomstandigheden van kwetsbaren in de maatschappij en het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen de belangrijkste doelen. Dit blijft centraal staan voor ons, maar vanaf heden met een nog sterkere band naar de binnen- en buitenlandse kwekers en overige ketenpartners van de DFG-bedrijven.”

Afgelopen jaar heeft Dutch Flower Foundation, ondanks de COVID-19 situatie, zo’n 69 maatschappelijke projecten gesteund met een financiële bijdrage. Voorbeelden zijn: Mupoi Women’s Development in Oeganda/Zuid Soedan (waterproject), Stichting Kinderdienstencentrum De Lotusbloem in Aalsmeer, Stichting Wanawa in Kenia (ondersteuning bij zelfstandige verbetering van de eigen leefomstandigheden), Arap Moi Children’s Home in Kenia (in samenwerking met twee lokale kwekers), Stichting Bootvluchteling (Moria vluchtelingenkamp), Hospice Beukenrode in ’s-Gravenzande (financiering tweede locatie; meerjarige donatie) en Stichting Waterpas (schoon drinkwater voor schoolkinderen in Kenia; meerjarige donatie). De afgelopen 10 jaar heeft Dutch Flower Foundation maar liefst 528 projecten kunnen steunen met € 1.123.507 aan funding.

Meer informatie over Dutch Flower Foundation is te vinden via: www.dutchflowerfoundation.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven