Toscaanse telers breiden verder uit in 2021

Twee kwekerijen in Toscane die samenwerken, willen hun markt in 2021 significant uitbreiden. De campagne voor het nieuwe jaar heeft als doel verkoop verder uit te breiden in zowel het VK als Europa met landen als Nederland, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Kroatië.  

Vanuit Pistoia werken de twee kwekerijen Vivai Masetti Sabino en Vivai Biagini samen onder de merknaam Tuscany Growers. De onderneming is volledig in eigendom van en gerund door vrouwen, wat het naar eigen zeggen tot de enige door vrouwen gerunde organisatie in de Italiaanse kwekerijsector maakt. 


Van links naar rechts: Susanne Livi, Gianna Masetti en Barbara Fontani. 

Altijd groene leibomen
Leibomen zoals Photinia, Quercus Ilex en Ilex Nellie Stevens zijn een aantal van de meest populaire rassen die deze kwekerij teelt en verkoopt. Loropetalum Black Pearl Ball, kogelvormige struiken en klimmers als Rosa Banksia, geënte Wisteria en Thyncospermum zijn nog meer voorbeelden van de verscheidenheid aan plantmateriaal wat deze telers vermeerderen in Pistoia. 


Magnolia grandiflora gallisoniensis multistam 

Na een periode van verkoop voor het seizoen van feestdagen, zei General Manager Barbara Fontani: "We hebben een trend gezien van het 'vergroenen van het huis'. COVID resulteerde erin dat mensen thuisbleven, maar gaf hen de kans te overdenken hoe hun tuinen eruitzien!"

"Wij zijn er om hen te helpen met het geven van suggesties, en het leveren van planten en bomen van hun keuze. Zowel de retail plantenmarkt, groothandelaars en professionele landschapssectoren zoeken naar nieuwe ideeën. We zijn er trots op dat we een goede en snelle service en levering hebben."


Chamaerops excelsa trachicarpus fortune 

Meer dan klaar voor de Brexit!
Tuscany Growers hebben al een extensief programma opgezet om potentiële problemen met hun supply chain te voorkomen. Door het gebruik van het REX exporteersysteem geeft dit certificatie voor de afkomst van goederen. Het maakt exportprocedures makkelijker en verlaagt de kosten. 

Voor meer informatie:
Tuscany Growers
barbara@tuscanygrowers.com
www.tuscanygrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven