Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saarlucon bouwt mee aan Holland Park in Berlijn

Op de valreep van 2021 heeft kassenbouwer Saarlucon nog een mooie klus binnen gesleept. Het bedrijf mag gaan meebouwen aan het zogenaamde Holland Park, een "mega vrijetijdspark" even ten noorden van Berlijn.

Op de kavel staat nu het tuincentrum Gartencenter Holland, welke wordt gerund door de van origine Nederlandse ondernemer & eigenaar Theo Roelofs. Deze is afkomstig uit een telersgeslacht uit Halderen, welke daar reeds 1933 een tuinbouwbedrijf startte. Kleinzoon Theo is in de jaren '90 van de vorige eeuw naar Berlijn gekomen en startte er een tuincentrum. Na een paar verhuizingen kwam men op de huidige locatie uit en al in 2002 ontstond het idee voor een Holland Park (met in het achterhoofd oer-Hollandse plaatsen als de Zaanse Schans en Keukenhof).


Klik hier voor groot

Over de jaren werden meer en meer kavels aangekocht, de beschikbare grond meet nu 19 ha. Na jaren van plannen maken en het regelen van allerhande randvoorwaarden kan de ontwikkeling nu daadwerkelijk van start gaan. Voor het grootste deel zal het park daadwerkelijk een park zijn, met in het voorjaar veel tulpen en veel verschillende bloemen en planten. Verder moet het een echt adventure park worden met vermaak voor het hele gezin. Er komen  o.a. speeltuinen en -velden, een molen, een tropische- & dierentuin, een uitkijktoren van 20 meter hoog met uitzicht over het park, winkeltjes en een restaurant.

Het bestaande tuincentrum wordt in het park geïntegreerd. Dit is het pakkie aan van van de kassenbouwer uit De Lier, die zich sterk heeft toegelegd op de Duitsland markt.

De opening staat gepland voor het voorjaar van 2022. Met het gehele project is een investering van 27 miljoen euro gemoeid. Eenmaal in bedrijf biedt het park werk aan 100 fte.

Meer informatie over het Holland Park: https://hollandpark.de/Saarlucon
www.saarlucon.com
[email protected] 

Publicatiedatum: