Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-financiering voor pan-Europese sierteeltpromotiecampagne toegekend

Dankzij een samenwerking tussen zes Europese sierteelt promotieorganisaties heeft de EU financiering verleend voor een nieuwe promotiecampagne om de verkoop van bloemen en planten in het voorjaar van 2021 te stimuleren.

Vanwege de impact van de Covid-19 crisis op de Europese landbouwsector heeft de EU een noodfonds van 10 miljoen euro opgericht voor campagnes die helpen de marktomstandigheden in 2021 te herstellen. Intensief lobbyen door Union Fleurs en VBN heeft ertoe geleid dat de sierteeltsector is aangewezen als een van de vijf sectoren die dit noodfonds mogen aanvragen.

Succesvolle gezamenlijke aanvraag
Het Bloemenbureau Holland is er trots op dat de gezamenlijke aanvraag succesvol en goedgekeurd is. "We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de Europese sierteeltsector met deze extra campagne. Inclusief de EU-financiering van 85%, bedraagt het totale budget van deze campagne 1,9 miljoen euro, te investeren in een overkoepelende promotiecampagne voor bloemen en planten in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Belgiƫ, Bulgarije, Denemarken en Nederland. Een groot deel van het budget zal worden besteed in Frankrijk en Duitsland, vanwege het handelsbelang dat de meeste partners hebben in deze twee landen. Union Fleurs nam het initiatief voor dit samenwerkingsverband."

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: