Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Barendse Freesia winnaar Greenovation Award 2020

Tijdens de Dag van de Coöperatie heeft CEO Steven van Schilfgaarde de Greenovation Award 2020 uitgereikt aan Kwekerij Barendse Freesia voor de beste duurzame product- of conceptintroductie binnen de sierteeltsector.

De genomineerden voor de Greenovation Award trokken vanaf de bekendmaking veel aandacht via social media. Dit was te merken aan het aantal stemmen: er is meer dan 1100 keer gestemd. De vakjury én het publiek hadden beiden een aandeel van 50% in de eindbeoordeling en daarmee kwam Barendse Freesia als winnaar uit de bus met haar concept FreGanzia, waarbij Freesia wordt geteeld in een innovatief en vrijwel emissieloos teeltsysteem.


Matthieu en Alex Barendse worden gefeliciteerd door Steven van Schilfgaarde (links), en getrakteerd op taart door Van den Bos Freesia (rechts)

Van den Bos Freesia, als knollen leverancier, is als partner erg trots op de revolutionaire manier van freesia telen die bij Barendse in de praktijk is gebracht. De FreGanzia teelt staat bekend om zijn geur, elegante bloem en zware kwaliteit. Accountmanager Daan Vermeer: "Met een exclusieve genetica wordt er samengewerkt aan de uitbreiding van het kleuren assortiment. De intentie is om de komende jaren gezamenlijk te blijven innoveren om de FreGanzia tot een groot succes te maken."

Publicatiedatum: