Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosman Van Zaal ontwikkelt twee verschillende VF-systemen

Vertical farming is één van de oplossingen voor de problematiek van de groeiende vraag naar voeding. Een meerlagensysteem gebruikt namelijk minder oppervlak, energie en water. En productie vindt het hele jaar door plaats, met als resultaat een grotere opbrengst. In een videoboodschap van Arjan Kok, Chief Technical Officer van Bosman Van Zaal, vertelt hij op welke wijze de techniek voor vertical farming zich verder ontwikkelt binnen zijn bedrijf.

Bij Bosman Van Zaal uit Aalsmeer, specialist in tuinbouwprojecten, wordt op dit moment hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de verticale productiesystemen, die vooral gefocust is op datagerichte sturing. Bosman Van Zaal heeft twee verschillende verticale productiesystemen ontwikkeld. 

Arjan Kok, Chief Technical Officer van Bosman Van Zaal

Vertical farming in gebouwen
Bosman Van Zaal ontwikkelt en produceert verticale productiesystemen in bestaande en nieuwe gebouwen, veelal in stedelijke omgevingen, waarbij duurzaamheid, gemak en een hogere opbrengst voorop staan. De systemen worden gebruikt voor voedselproductie, opkweek van plantmateriaal uit zaad, stek of laboratorium en voor onderzoek, veelal om teeltcyclussen te versnellen. Niet alleen kwekers, maar ook investeerders zien steeds meer de voordelen van vertical farming.

De systemen bestaan vaak uit gesloten en geconditioneerde ruimten met meerdere teeltlagen, die onderdeel uitmaken van een compleet teeltsysteem in een kas. Het plantmateriaal uit de kas wordt op aluminium rolcontainers in de geconditioneerde ruimte geplaatst, waarin klimaat, licht en lucht volledig geoptimaliseerd zijn op basis van groeianalyses. Wanneer het plantmateriaal de juiste grootte heeft bereikt, worden de plantjes door een transplanter in de teelttray geplaatst en teruggebracht naar de kas. Vervolgens worden de gebruikte containers automatisch gewassen en klaargemaakt voor hergebruik.

Vertical farming in klimaatcontainers
Enkele jaren gelden werd door Bosman Van Zaal de Grow & Roll klimaatcontainer gepresenteerd als één van de componenten van hun verticale land- en tuinbouwsystemen. Een doordacht systeem, waarin klimaat, teeltsystemen, water, elektra en controle systemen een geïntegreerd geheel vormen. De mobiele container met meerlaagskarren fungeert als een gesloten laboratorium voor de efficiënte opkweek van zaden, stekken en gewassen, maar krijgt de laatste tijd ook interesse van ondernemers die de compacte productieruimte willen gebruiken voor voedselproductie.

Bosman Van Zaal ontwikkelt, produceert en bouwt complete tuinbouwprojecten in binnen- en buitenland. De projecten worden ontwikkeld met behulp van slim geautomatiseerde 3D modellen en een moderne productiefabriek. Alle kennis van constructies, klimaat, E-installaties, irrigatie, logistiek en besturing zijn in één entiteit samengebracht.

Bosman Van Zaal bouwt teeltsystemen voor het efficiënt telen van voedingsmiddelen, sierteeltproducten en planten voor de cosmetische en farmaceutische industrie. 

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
[email protected]
www.bosmanvanzaal.com

 

Publicatiedatum: