Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loopfolie-inzameling Agrea en Clear Polymers: "Veelal goedkoper dan afvoeren"

Tholen - Het is teeltwisseltijd en daarmee moet er in korte tijd veel plastic loopfolie de kas uit. Dit kunnen telers laten afvoeren, maar volgens Hans van de Pas van Agrea is laten inzamelen en recyclen 'veelal goedkoper' dan afvoeren. "Samen met Clear Polymers bieden wij een unieke, duurzame oplossing aan die zowel milieu- als kostentechnisch interessant is."

Agrea, toeleverancier in de tuinbouw in Zuidoost Nederland, heeft de inzameling samen met Clear Polymers georganiseerd. Dat laatste bedrijf verwerkt de ingezamelde folie tot regranulaat, dat wordt gebruikt om nieuw plastic te produceren. Herlancering glastuinbouwactiviteiten
Nu kan het goed zijn dat telers Agrea nog niet zo goed kennen. Dat komt, zo legt Hans uit, omdat tot 2016 het bedrijf als Boerenbond Helden Agro bekend stond. "Dat bedrijf was o.a. actief in de glastuinbouw, maar sinds de oprichting in 2016 van Agrea nam de activiteit in de glastuinbouw af. Tot halverwege dit jaar. Toen zijn we nadrukkelijk de glastuinbouwactiviteiten, o.a. ook het leveren van teeltbenodigdheden zoals biologische en chemische gewasbescherming, meststoffen en andere teelttoebehoren, weer op gaan pakken."

Aan de actie zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • De loopfolie moet opgerold aangeboden worden (een kern is niet nodig); breedte maximaal 2,40 meter in verband met laadcapaciteit vrachtwagen.
  • De folie moet ‘veegschoon’ zijn. Dat wil zeggen dat er (nagenoeg) geen los groenafval, touwtjes, clips, slangetjes, etc. in de folie zitten.
  • Indien telers de folie laten ophalen, dienen zij zelf te laden. Telers kunt de folie ook zelf afleveren bij Clear Polymers in Apeldoorn.
  • Facturatie van de ingenomen loopfolie vindt plaats op basis van gewicht.

Het primair werkgebied van Agrea is Zuidoost-Nederland. "Maar", zo vertelt Hans, "deze actie bieden we landelijk aan, met eventueel hulp van partners."

En de tarieven? Ophalen kost, exclusief btw, 120 euro per ton op basis van een volle vracht en afleveren 105 euro per ton. 

Voor meer informatie:
Agrea
www.agrea.nl 

Hans van de Pas
06 - 509 47 229
[email protected]