Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's: 37e chrysanten kweekwedstrijd in Osaka

Jaarlijks vindt in Japan een reeks evenementen ter promotie van Nederlandse agrarische producten plaats, w.o. varkensvlees, kaas, lelies, haring, enz. Vorige week vonden twee van dergelijke activiteiten plaats: de 3e kookwedstrijd kalfsvlees in Tokio en de 37e chrysanten kweekwedstrijd in Osaka, beide in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Tokio.

Op 5 november jl. werd de 37ste landelijke sierchrysanten kweekwedstrijd in Osaka gehouden, waar jaarlijks ook de Nederlandse Ambassadeprijs wordt vergeven, naast de prijzen uit naam van Prins Takamatsu en de Premier.

Japanse chrysanten zijn een symbool van wat Japanners eerbaar en dierbaar achten, en wereldwijd bekend samen met kersenbloesems. In 1980 werd de wedstrijd gestart door vertegenwoordigers van meer dan 1.000 plaatselijke chrysanten-organisaties en 150.000 verbonden kwekers: van Hokkaido tot Okinawa. Het doel is elk jaar om meer aandacht te vragen voor chrysanten en de kweekcultuur als kunst te erkennen. In de vergrijzende Japanse maatschappij is de bloemschikkunst een populaire bezigheid.

Bij de tentoonstelling werden zo’n 300.000 reuzenchrysanten tentoongesteld. De winnaar van de Nederlandse Ambassadeprijs dit jaar was mevrouw Michiko Kikkawa uit Hiroshima voor haar bloemenbed.

De foto’s van de tentoonstelling en de chrysanten van prijzenwinnaars kunt u hier bekijken.

bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: