Certis Europe op zoek naar beste middel tegen trips in chrysanten

"Tips voor trips"

Certis Europe heeft tijdens de gewasbeschermingsdagen resultaten van een demo getoond waarin verschillende producten getest zijn op trips in chrysant. Met welk middel ruim je trips snel op?

Dit is zeer actueel omdat we aan het einde van de teelt graag plagen opruimen om in de volgende teelt weer geïntegreerd de draad op te pakken. Met de aanwezige adviseurs werd de werkingswijze van de verschillende producten doorgenomen. Ieder product of strategie kan zo zijn voordeel hebben. Met de telers besprak Certis aldus “tips voor trips”.

Proefopzet
De proef is uitgevoerd in chrysanten die kunstmatig geïnfecteerd zijn met Californische trips. De getoetste middelen zoals Winner en Gazelle zijn zowel solo als in combinaties toegepast.


Grafiek: Percentage bestrijding trips diverse middelen, solo, Certis Innovation Center, oktober 2020. NB: de dosering van Vertimec is niet conform etiket.


Resultaten
In deze proef wilde men snel trips opruimen. Resultaat van de proef:

  • Winner heeft de sterkste knockdown-werking. Drie dagen na een bespuiting is er al een hoge effectiviteit;
  • Gazelle heeft een vergelijkbare werking als Vertimec. Voordeel van het gebruik van Gazelle is dat het  product ook een werking heeft op bladluizen, witte vlieg, schadelijke wantsen en wol-, dop- en schildluizen;
  • Movento en Sumicidin hebben een trage aanvangswerking en zijn niet in staat om snel een populatie trips op te ruimen. Bij Movento komt de bestrijding geleidelijk op gang;
  • Combinaties van de getoonde middelen hadden geen meerwaarde. 

 
Voor vragen & meer informatie kan men terecht bij technisch adviseurs Irma Lukassen (06 - 53730535) of Joop de Hoog (06 - 51440161).


www.certiseurope.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven