Nieuwe ontwikkelingen in Pythiumbestrijding in tulpenbroeierij

In het tulpenbroeiseizoen van 2019 heeft men voor het laatst gebruik kunnen maken van Fenomenal, voorheen het standaard product in de aanpak tegen Pythium. Met de toelating van Previcur Energy kan nu en in de toekomst effectief Pythium bestreden worden. Dit blijkt o.a. uit onderzoek in de tulpenbroei op potgrond.

Wat is Previcur Energy?
Previcur Energy bevat de actieve stoffen propamocarb en fosethyl-aluminium. Propamocarb heeft een direct bestrijdend effect tegen de Pythiumschimmel. Fosethyl-aluminium is een nieuwe actieve stof in de broeierij en induceert het afweermechanisme van de plant. Beide actieve stoffen worden door de wortel opgenomen en hebben een uitstekende werking tegen Pythium. Dit blijkt uit onderstaand onderzoek, uitgevoerd door Proeftuin Zwaagdijk. Het middel is flexibel toe te passen door middel van een potgrondbehandeling of aangietbehandeling.

Klik hier voor meer informatie over de proef & bevindingen.

bron: Bayer Crop Science


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.