donderdagavond 1 oktober

Gemeente Westland organiseert bijeenkomst over ontwikkelingen in gebied rond veiling in Naaldwijk

Gemeente Westland gaat de mogelijkheden onderzoeken om het gebied rond de veiling en het World Horti Centre (WHC) in Naaldwijk anders in te richten. Een deel van het veilingterrein van Royal FloraHolland komt mogelijk vrij en daarnaast wil de gemeente inzetten op verdere ontwikkeling van de campus rond het WHC. Dit biedt mogelijkheden voor de Westlandse economie én samenleving. Er zijn kansen om hier de positie van Westland als internationaal koploper in de glastuinbouw te versterken, maar ook voor bijvoorbeeld woningbouw of het versterken van het groen in Westland. De gemeente organiseert hierover op donderdagavond 1 oktober startbijeenkomsten voor inwoners en andere belanghebbenden.

De gemeente vindt het belangrijk om vanaf het begin inwoners en andere belanghebbenden te betrekken bij de plannen. Daarom organiseert zij op donderdag 1 oktober om 17.00 een bijeenkomt hierover voor bedrijven en organisaties in het World Horti Centre. Het is zowel mogelijk om de bijeenkomst fysiek bij te wonen als om online deel te nemen. In verband met corona is het aantal mensen dat fysiek aanwezig kan zijn bij de avond beperkt. Daarom kunnen geïnteresseerde bedrijven en organisaties ook online de bijeenkomsten volgen en kan men eventuele vragen stellen. Voor beide opties is het noodzakelijk om aan te melden via www.gemeentewestland.nl/floragebied. In de avond vanaf 20.00 is er vervolgens een bijeenkomst voor inwoners.

Nog veel mogelijkheden
De verkenning is nog in een heel vroeg stadium en er is nog niet bepaald welke ontwikkelingen uiteindelijk wenselijk en haalbaar zijn. Naast mogelijkheden om de campus rond het WHC uit te breiden, zijn ook kansen om andere wensen een plek te geven in dit gebied. Zo zijn er mogelijkheden voor het aanleggen van Hoogwaardige Openbaar Vervoersverbindingen (zoals een lightrailverbinding) met Rotterdam en Den Haag. Dit zou ervoor zorgen dat het gebied beter bereikbaar wordt. Ook biedt deze ontwikkeling mogelijkheden voor woningbouw voor bepaalde doelgroepen en het versterken van bestaande groenstructuren. Bovendien is het ook mogelijk om op langere termijn voorzieningen voor sporten of cultuur een plek te geven in dit gebied. Al deze mogelijkheden worden verder onderzocht, zodat er uiteindelijk een weloverwogen keuze kan worden gemaakt.

bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.