Nu het hoogtepunt van de zomer achter ons ligt, de eerste storm geweest is, de dagen korter worden en natuurlijk licht niet meer in overvloed is, bereiden telers in het noordelijk halfrond zich voor op de herfst. Schermmiddelen (krijt) en coatings worden van het glas gehaald en de wens voor een schoon kasdek is weer actueel.

De stroom aanvragen voor een eigen dekwasinstallatie is altijd redelijk stabiel, maar we merken al een aantal jaar achter elkaar dat in de zomer het aantal vragen naar dekwassers toeneemt, laat machinebouwer Besseling Techniek weten. "Telers weten heel goed dat de lichtniveaus in de herfst en winter lager zijn en trekken dan gelukkig op tijd aan de bel. Terwijl de mussen van het dak vielen, werkten wij volle bak door om klanten aan het einde van de zomer hun eigen installatie te kunnen leveren", aldus Jorien Plak-Schouten, commercieel manager bij het bedrijf. 

Maximaal licht
De eerste telers hebben hun Roofmaster al weer aangezet om het kasdek zo schoon mogelijk te maken en zodoende maximaal licht binnen te krijgen. "Nieuwe machines worden wekelijks uitgeleverd en ondanks de reisbeperkingen reizen onze mensen, zo goed en zo kwaad als het gaat, toch naar het buitenland om ze te installeren. De service verlening naar onze klanten staat voorop: een Roofmaster komt pas tot zijn recht als hij doet waarvoor hij gekocht is: wassen."

#dekwasserdinsdag
Bij Besseling Techniek hebben ze het elke dag over dekwassers, maar in Heerhugowaard begrijpen ze ook dat het geen dagelijkse kost is voor de klanten, of potentiƫle klanten. Om daar toch wekelijks aandacht voor de vragen hebben ze 'in een lollige bui' de #dekwasserdinsdag bedacht.

"Waar iedereen bekend is met zaken als 'meatfree Monday', 'woensdag gehaktdag', 'throwback Thursday', 'vrijdag visdag', 'zaterdag wasdag' en 'zondag rustdag' was er in onze ogen nog niets bedacht voor de dinsdag. Maar dat probleem is nu dus opgelost", lacht Jorien.

"We zullen wekelijks via onze social media kanalen iets melden, dat kan werkelijk van alles zijn. Van een oplevering van een installatie bij een klant, tot een tip van de dag, uitgelicht onderdeel of een personeelslid dat we in het zonnetje zetten. Dit doen we met als doel dat telers best mogen beseffen dat de dekwasser soms wat extra aandacht en liefde mag hebben, waardoor het meer licht gaat oogsten en er meer productie komt. Harvest the daylight!"

Voor meer informatie:
Besseling Techniek
www.besselingtechniek.nl