Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wall of Flowers wordt 60 meter lang

In mei begon het Flower Art Museum samen met kunstenaarsduo AlexP een crowdfundingactie voor de Wall of Flowers: een positief project in een sombere tijd, bedoeld om een saaie grijze muur om te toveren in een bloemenzee. Men hoopte een kunstwerk van 20 meter lang te realiseren, maar de crowdfunding ging zo goed, dat het benodigde bedrag ruim werd overschreden. Mede door de enthousiaste reacties besloot men daarom het kunstwerk uit te breiden. Maandag 24 augustus wordt het resultaat onthult: een Wall of Flowers van ruim 60 meter lang!

Het kunstwerk is een zogenaamde photile, opgebouwd uit duizenden foto's. De foto's zijn verzameld door een publiekscampagne. Er zijn ruim 13.000 unieke afbeeldingen gebruikt van bijna 300 inzenders. Het totale kunstwerk bestaat uit meer dan 34.000 afbeeldingen.

De onthulling - wegens corona alleen bij te wonen door genodigden -  vindt plaats op maandag 24 augustus as. en wordt verricht door Wilma Alink-Scheltema, wethouder kunst en cultuur van Aalsmeer.

bron: Flower Art Museum

Publicatiedatum: