Elly van Kampen is tuinblogger en eigenaar van TuinHappy.nl, een informatief blog over alles wat met tuinieren te maken heeft.
“Na de lockdown was de interesse voor tuinieren duidelijk terug te zien in de statistieken van mijn tuinblog TuinHappy.nl. Er wordt nog steeds veel gezocht naar informatie over tuinieren, tuinplanten en tuinproducten. Het is leuk om te zien dat mensen de tuin meer zijn gaan waarderen."

"De afgelopen jaren is de aandacht voor gedrukte tuinbladen afgenomen en is er meer interesse ontstaan voor online informatie", weet Elly. "Er zijn veel interieurbloggers die af en toe wat over de tuin posten, maar er zijn niet veel tuinbloggers die zich enkel richten op de siertuin en ook het blog actueel houden. Mijn volgers en abonnees hebben echt iets met de tuin. Ik zorg er dan ook voor dat mijn blog zuiver op deze niche gericht blijft.”

Juiste informatie op juiste moment
Het is belangrijk om de juiste tuininformatie op het juiste moment te verstrekken. Wanneer moet je bekalken en wanneer is de beste tijd voor plantenvoeding? Je kunt nieuwe tuinplanten kopen, maar als je deze in een slechte bodem plant, slaat de plant niet aan. In de twee-wekelijkse Tuin Nieuwsbrief speelt Elly hier op in.

Informatieve en unieke content
"Het tuinblog moet een goede verhouding informatie/advertentieruimte bevatten. Zo blijft het interessant voor beide partijen. Nieuwe tuinplanten of nieuwe tuinproducten doen het altijd goed in de Tuin Nieuwsbrief. Ik schrijf voor elk blog een uniek stuk tekst en maak zelf ook veel foto’s. De website moet geen verzameling worden van toegestuurde standaard persberichten welke je op allerlei media tegenkomt. Unieke content is ook beter voor SEO en het zorgt voor een eigen schrijfstijl."

Voor meer informatie over TuinHappy.nl kunt u contact opnemen met Elly van Kampen via info@tuinhappy.nl